Меню
Количка

Газови бутилки за каравани и кемпери

Кат.#: 01STE
Газова бутилка с Мултиклапан STEVENSON. монтира се на мястото на стандартна газова бутилка 11кг; може да се пълни на всяка една газ колонка на всяка бензиностанция; оборудвана е със система, която автоматично спира зареждането на газ при достигане на 80% съдържание на газ в бутилката, която ели..
459.00 лв.
Цена с ДДС:382.50 лв.
Композитна газова бутилка 24 л с мултиклапан
-3 % със заявка
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC1024МV
Газовата бутилка с мултиклапан CAMPKO е оборудвана със система, която автоматично спира зареждането на газ при достигане на 80% съдържание на газ в бутилката. По този начин елиминирате риска от препълване и възможна експлозия.  Характеристики: Лека; Практически не корозира;Интересен и с..
680.00 лв. 700.00 лв.
Цена с ДДС:566.67 лв.
Композитна газова бутилка HPCR LPG 5 KG
-6 % със заявка
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC512
Олекотена полимеро-композитна бутилка за пропан-бутан с вместимост 5 кг, обем 12л, оборудвана с ъглов кран и предпазен клапан.Характеристики: Лека;Практически не корозира;Взривоустойчива при контакт с огън;Интересен и съвременен дизайн;Съвместима с всякакъв тип клапани и редуцир-вентили;Лесен к..
255.00 лв. 270.00 лв.
Цена с ДДС:212.50 лв.
Композитна газова бутилка LPG 10 KG (26 л) с предпазен клапан
-3 % със заявка
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC1024PV
Олекотена полимеро-композитна бутилка за пропан-бутан с вместимост 10 кг, обем 26 л, оборудвана с ъглов кран и присъединяване немски стандарт.Композитната бутилка притежава предпазен клапан, който защитава от препълване.  Характеристики: Лека; Практически не корозира; Взривоустойчива п..
330.00 лв. 340.00 лв.
Цена с ДДС:275.00 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75017
Висококачествена алуминиева газова бутилка с ъглов кран и лява резба. Сертифицирана в Германия от TÜV. Бутилката е изработена от висококачествен алуминий, което я прави около 12 пъти по-лека от обикновените стоманени газови бутилки. Не корозира от вътрешната страна, което предпазва от запушване. Мно..
340.00 лв. 365.00 лв.
Цена с ДДС:283.33 лв.
Производител: CAMPKO Кат.#: STEP30
Газовата бутилка с мултиклапан CAMPKO / STEP се монтира на мястото на стандартна газова бутилка и може да се пълни на всяка една газ колонка на всяка бензиностанция. Оборудвана със система, която автоматично спира зареждането на газ при достигане на 80% съдържание на газ в бутилката. По то..
420.00 лв. 430.00 лв.
Цена с ДДС:350.00 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75010
С клапан и защитна капачка, официално сертифицирана, празна, със защитна облицовка. Предназначена за пропан / бутан.Материал: стоманена;Вместимост: 11 кг;Размери (⌀ x H): 59 × 30 cm За повече информация, разгледайте цялата ни категория, посветена на газовата бутилка за каравана или кемпер, за да на..
190.00 лв.
Цена с ДДС:158.33 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75000
С клапан и защитна капачка, официално сертифицирана, празна, със защитна облицовка. Предназначена за пропан / бутан.Материал: стоманена;Вместимост: 5 кг;Размери (⌀ x H): 49 × 23,5 cm За повече информация, разгледайте цялата ни категория, посветена на газовата бутилка за каравана или кемпер, за да н..
136.00 лв.
Цена с ДДС:113.33 лв.
Кат.#: 75101
Държачът е подходящ за газови бутилки 11 кг., за стенен монтаж.Необходими са 2 броя държачи за една бутилка. ..
15.00 лв.
Цена с ДДС:12.50 лв.
Производител: GOK Кат.#: 750080
Цифров индикатор за газови бутилки - за използване в превозни средства за отдих или в газовото барбекю, с Bluetooth дистанционно предаване на данните от измерването и отчитането към смартфон или таблет...
223.50 лв.
Цена с ДДС:186.25 лв.
Производител: GOK Кат.#: 75039
Ключът служи за безпроблемното свързване и изключване на регулаторните клапани на бутилката. Подходящ за всички малки бутилки с връзки тип "пеперудена гайка". Изработен от специален полиамид с армировка от стъклени влакна...
13.50 лв.
Цена с ДДС:11.25 лв.
Поставка за газова бутилка
със заявка
Производител: GOK Кат.#: 75100
Държачът е подходящ за газови бутилки 5 или 11 кг. Монтажът е подов, с 4 центриращи парчета и пластмасов пръстен...
44.00 лв.
Цена с ДДС:36.67 лв.
Показани 1 от 12 | 28 (3 Страници)

С постоянно нарастващия брой къмпингуващи се увеличава и необходимостта от информираност и правилна преценка относно аксесоарите, които са ни необходими.

Всеки къмпингар ще ви каже, че няма как да се насладите на оптимално приятно пътуване, без да разполагате с поне една стабилна и добре подбрана газова бутилка за каравана или кемпер.

Затова днес ще се спрем в повече детайли на спецификите, които отличават специализираната газова бутилка за каравана или кемпер от стандартната такава, на различните видове, които можете да срещнете на пазара, както и накрая ще си позволим да дадем няколко полезни съвета относно как да изберете правилната.

Както усещате, предстои ни дълбоко гмуркане в океана от характеристики и фактори, дефиниращи всяка газова бутилка за каравана или кемпер, така че започваме.


Газова бутилка за каравана или кемпер 1 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Газова бутилка за каравана или кемпер >> Разгледай предложенията на онлайн магазин NOMAD

На кои параметри за избор на газова бутилка за каравана или кемпер да наблегнем?

Подборът на най-подходящата за личните ни нужди газова бутилка за каравана или кемпер е нелека задача, с която рано или късно трябва да се захванете.

Основните характеристики, на които да наблегнете при размишленията, независимо от вида на газовата бутилка за каравана или кемпер, са следните:

 • Материал на изработка на газовата бутилка за каравана или кемпер - стомана, алуминий, композитен материал;

 • Тегло на газовата бутилка за каравана или кемпер - при равни други условия, следва да се стремите към възможно най-малко килограми;

 • Размер на газовата бутилка за каравана или кемпер - стремежът, както винаги, е към компактност;

 • Вместимост на газовата бутилка за каравана или кемпер - опитайте се да изчислите максимално точно от колко точно горивни ресурси се нуждаете, докато къмпингувате, и изберете газова бутилка за каравана или кемпер с респективно по-малка или по-голяма вместимост като литри. Понякога може да се наложи и наличието на два броя;

 • Начин на свързване, тип на резба и кранче на газовата бутилка за каравана или кемпер;

 • Склонност към корозия на газовата бутилка за каравана или кемпер;

 • Пожароустойчивост на газовата бутилка за каравана или кемпер;

 • Допълнителни функционалности като наличие на мултиклапан, предпазен клапан, възможност за надграждане и включване в по-сложни системи, и други.

Всеки един параметър е важен посвоему, но това, на което искаме да наблегнем от гледна точка на опита, е задължително да измерите предварително свободното пространство в мобилния дом и да прецените дали конкретният модел газова бутилка за каравана или кемпер ще пасне добре.

Газова бутилка за каравана или кемпер 2 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Газова бутилка за каравана или кемпер >> Избери своят още сега от онлайн магазин NOMAD

Кои са подходящите видове газова бутилка за каравана или кемпер?

Различните параметри, изброени в предходната точка, са базата, на която да се опрем, когато разглеждаме различните видове газови бутилки за каравана или кемпер.

Стоманена газова бутилка за каравана или кемпер

Стоманената газова бутилка за каравана или кемпер е “класиката в жанра” за повечето притежатели на мобилни домове, които търсят бюджетно, но работещо решение.

По много параметри като тегло и функционалност стоманените алтернативи отстъпват на останалите предложения в списъка, но пък наистина са доста по-евтини и са абсолютно достатъчни, за да задоволят базовите ви енергийни потребности по време на къмпингуване. 

Други предимства на стоманената газова бутилка за каравана или кемпер е, че може да се замени безпроблемно на принципа “празна срещу пълна” в почти всяка регламентирана европейска бензиностанция. Най-честите вариации откъм вместимост на стоманените алтернативи са пет или десет килограма в зависимост от предпочитанията и необходимостите.

Основните минуси на стоманената газова бутилка за каравана или кемпер са свързани с тежестта на материала за изработка и хамалогията покрай пълненето ѝ. Да, едно такова приспособление трябва да се разкача от мобилния дом всеки път, да се пълни и да се присъединява наново впоследствие.

Алуминиева газова бутилка за каравана или кемпер

Алуминиевата газова бутилка за каравана или кемпер е доста подобна на стоманената като специфики и функционалности, но с една ключова разлика: тежи значително по-малко в празно състояние. 

В зависимост от вариациите, тя може да е около два до три пъти по-лека от аналозите, което, както се досещате, е доста сериозно предимство от гледна точка на товароносимостта на превозното средство. 

Въпреки че е около два пъти по-скъпа от стоманените опции, алуминиевата газова бутилка за каравана или кемпер все още се числи към по-икономичните откъм финанси решения.

Композитна газова бутилка за каравана или кемпер

И докато сме на темата за теглото като фактор, няма как да пропуснем абсолютния шампион в това отношение, а именно композитната газова бутилка за каравана или кемпер. Композитната субстанция, от която е изработена, е изключително лека, като допълнителни плюсове са нейната устойчивост на висока температура и корозия.

Недостатъците при композитната газова бутилка за каравана или кемпер се свързват отново с необходимостта от разкачане при зареждане, както и с доста по-високата цена.

Зареждаема газова бутилка за каравана или кемпер

Зареждаемата газова бутилка за каравана или кемпер е категоричният избор на прогресивните номади, които обичат да са независими и да пътуват комфортно.

При нея отпада една от най-дразнещите части на процеса, а именно разкачането на бутилките от останалата част на системата при пълнене. Моделите от този тип са зареждаеми на всяка подходяща бензиностанция, благодарение на аксесоари като специална външна пълначка и адаптери.

Зареждаемата газова бутилка за каравана или кемпер има и други важни функционални предимства. притежава мултиклапан, който предпазва от препълването ѝ, като индикира при достигане на безопасните 80% от капацитета. Още повече че, в комбинация с още един брой от нея плюс специална двойна система може да се изгради прецизна конструкция, която балансира и регулира работата на бутилките.

Газова бутилка за каравана или кемпер 3 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Газова бутилка за каравана или кемпер >> Надеждният избор от онлайн магазин NOMAD

Достатъчна ли е една газова бутилка за каравана или кемпер?

Отговорът на този фундаментален въпрос зависи от енергийната ви консумация и общото разпределение на енергийните ви източници в мобилния дом.

Ако разчитате предимно на електрически източници на ток за готвене и отопление, то може да се справите и с малка компактна газова бутилка за каравана или кемпер. Но ако ползвате газова печка за постигане на оптимална температура в студени региони или разчитате често на газови барбекюта или котлони през пролетта и лятото, то определено ще имате нужда от по-стабилен ресурс.

В такива случаи препоръчваме да окомплектовате поне два броя газова бутилка за каравана или кемпер, като ги свържете и оборудвате по подходящ начин. Ако не сте уверени, задължително се свържете с нас на телефон 0887 25 87 12 или имейл дрес info@nomadservice.bg

По наше скромно и абсолютно пристрастно мнение сме доста добре квалифицирани да ви окажем адекватна помощ или поне да ви дадем абсолютно безплатен съвет. Вашата газова бутилка за каравана или кемпер ще ви е благодарна.

Газова бутилка за каравана или кемпер 4 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Газова бутилка за каравана или кемпер >> Вземи своя на достъпна цена от онлайн магазин NOMAD

Каква е стандартната окомплектовка на всяка газова бутилка за каравана или кемпер?

И все пак, за ентусиастите и техническите номади, които обичат да си вършат цялата инсталационна работа сами, ще припомним какви са стандартните атрибути, влизащи в един работещ сет, включващ поне един брой газова бутилка за каравана или кемпер.

За единична стоманена, алуминиева и композитна газова бутилка за каравана или кемпер са достатъчни само подходящ газов маркуч, редуцир-вентил за контрол на налягането и ключ, с който да се монтират и демонтират при всяко зареждане. Принципно не могат да се свързват в двойни системи сами със себеподобни видове, но могат да се ползват съвместно със зареждаема бутилка.

Както вече казахме, наличието на зареждаема газова бутилка за каравана или кемпер само по себе си спестява доста неща откъм инсталация. В общи линии са ни необходими само редуцир-вентил и външна пълначка, за да потеглим смело по необятния свят и да сме сигурни, че ще се оправим прекрасно.

Ако пък имате система от два броя газова бутилка за каравана или кемпер, ситуацията леко се усложнява. Вариантите за свързването им са няколко, като за предпочитания от нас се изискват следните приспособления:

 • Външна пълначка;

 • Двойна система за газ Reca на мястото на редуцир-вентила;

 • Два броя стандартни газови маркучи и един двоен за паралелна работа;

 • Филтри за газ, които да удължат живота на инсталацията.

Каква допълнителна информация за предимствата и недостатъците на всяка една различна газова бутилка за каравана или кемпер можем да дадем?

Осъзнаваме прекрасно, че не всички имат времето да прочетат в детайли как да изберат подходяща газова бутилка за каравана или кемпер. Затова ви предлагаме да прегледате нашето видео, посветено на отделните вариации, за да придобиете по-цялостна представа.


А ако считате, че съдържанието относно стратегическата селекция на газова бутилка за каравана или кемпер е било полезно, подкрепете ни, като се абонирате за канала ни в YouTube.

Обратната връзка на нашите любими номади е мотивацията да продължаваме да работим и да си поставяме високи цели. 

Благодарим ви от сърце, че го оценявате и ни помагате да се подобряваме!

---
 
На кои параметри за избор на газова бутилка за каравана или кемпер да наблегнем?
Кои са подходящите видове газова бутилка за каравана или кемпер?
Стоманена газова бутилка за каравана или кемпер
Алуминиева газова бутилка за каравана или кемпер
Композитна газова бутилка за каравана или кемпер
Зареждаема газова бутилка за каравана или кемпер
Достатъчна ли е една газова бутилка за каравана или кемпер?

Каква е стандартната окомплектовка на всяка газова бутилка за каравана или кемпер? Каква допълнителна информация за предимствата и недостатъците на всяка една различна газова бутилка за каравана или кемпер можем да дадем?