Меню
Количка

Газови бутилки

Композитна газова бутилка HPCR LPG 10 KG
Топ -3 % със заявка
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC1024
Олекотена полимеро-композитна бутилка за пропан-бутан с вместимост 10 кг, обем 24л, оборудвана с ъглов кран и присъединяване немски стандарт.Характеристики: Лека;Практически не корозира;Взривоустойчива при контакт с огън;Интересен и съвременен дизайн;Съвместима с всякакъв тип клапани и редуцир-..
310.00 лв. 320.00 лв.
Цена с ДДС:258.33 лв.
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC512
Олекотена полимеро-композитна бутилка за пропан-бутан с вместимост 5 кг, обем 12л, оборудвана с ъглов кран и предпазен клапан.Характеристики: Лека;Практически не корозира;Взривоустойчива при контакт с огън;Интересен и съвременен дизайн;Съвместима с всякакъв тип клапани и редуцир-вентили;Лесен к..
255.00 лв. 270.00 лв.
Цена с ДДС:212.50 лв.
Производител: CAMPKO Кат.#: HPC1024PV
Олекотена полимеро-композитна бутилка за пропан-бутан с вместимост 10 кг, обем 24л, оборудвана с ъглов кран и присъединяване немски стандарт.Композитната бутилка притежава предпазен клапан, който защитава от препълване.  Характеристики: Лека; Практически не корозира; Взривоустойчива пр..
450.00 лв.
Цена с ДДС:375.00 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75017
Алуминиева газова бутилка (празна), в комплект с вентил и предпазна капачка.  Германски TÜV сертификат.Материал: алуминии; Вместимост: 11 кг; Размери: H 63 × ⌀30 cm.;Тегло: 5,5 кг. (празна)...
340.00 лв. 365.00 лв.
Цена с ДДС:283.33 лв.
Производител: CAMPKO Кат.#: STEP30
Газовата бутилка с мултиклапан CAMPKO / STEP се монтира на мястото на стандартна газова бутилка и може да се пълни на всяка една газ колонка на всяка бензиностанция. Оборудвана със система, която автоматично спира зареждането на газ при достигане на 80% съдържание на газ в бутилката. По то..
420.00 лв. 430.00 лв.
Цена с ДДС:350.00 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75010
С клапан и защитна капачка, официално сертифицирана, празна, със защитна облицовка. Предназначена за пропан / бутан.Материал: стоманена;Вместимост: 11 кг;Размери (⌀ x H): 59 × 30 cm..
180.00 лв.
Цена с ДДС:150.00 лв.
Производител: Reimo Кат.#: 75000
С клапан и защитна капачка, официално сертифицирана, празна, със защитна облицовка. Предназначена за пропан / бутан.Материал: стоманена;Вместимост: 5 кг;Размери (⌀ x H): 49 × 23,5 cm..
127.00 лв.
Цена с ДДС:105.83 лв.
Газова бутилка с Мултиклапан GoTrip11кг
Топ -2 % със заявка
Кат.#: GOTRIP-GAS
Газовата бутилка с Мултиклапан се монтира на мястото на стандартна газова бутилка 11кг и може да се пълни на всяка една газ колонка на всяка бензиностанция. Оборудвана е със система, която автоматично спира зареждането на газ при достигане на 80% съдържание на газ в бутилката. По този начин елиминир..
440.00 лв. 450.00 лв.
Цена с ДДС:366.67 лв.
Производител: Mopeka Кат.#: 2556
Комплект от 2 броя индикатори с Bluetooth за определяне съдържанието на газовата бутилка. Сензорът се прикрепя магнитно под бутилката. С помощта на специално разработено и тествано приложение "Mopeka", може да се следи нивото на газ в до 4 бутилки. Приложението е достъпно за системи Android и iOS..
239.00 лв.
Цена с ДДС:199.17 лв.
Производител: GOK Кат.#: 750080
Цифров индикатор за газови бутилки - за използване в превозни средства за отдих или в газовото барбекю, с Bluetooth дистанционно предаване на данните от измерването и отчитането към смартфон или таблет...
223.50 лв.
Цена с ДДС:186.25 лв.
Производител: GOK Кат.#: 75039
Ключът служи за безпроблемното свързване и изключване на регулаторните клапани на бутилката. Подходящ за всички малки бутилки с връзки тип "пеперудена гайка". Изработен от специален полиамид с армировка от стъклени влакна...
12.50 лв.
Цена с ДДС:10.42 лв.
Производител: GOK Кат.#: 75100
Държачът е подходящ за газови бутилки 5 или 11 кг. Монтажът е подов, с 4 центриращи парчета и пластмасов пръстен...
31.00 лв.
Цена с ДДС:25.83 лв.
Показани 1 от 12 | 27 (3 Страници)

Газовите бутилки са абсолютно задължителен елемент от окомплектовката на оборудването на всеки един кемпер или каравана. Често пъти се явяват основния източник на енергия за готвене и отопление. 

Какви спецификации трябва да притежава една газова бутилка за кемпери и каравани? 

Основните критерии, които трябва да покрива едно подобно приспособление, са следните:

  • Сигурност и безопасност;

  • Ниско тегло и компактни размери;

  • Удобство при експлоатация;

  • Универсалност и съвместимост с широка гама от аксесоари като маркучи и редуцир вентили.

Главната дилема, която собствениците на кемпери и каравани трябва да разрешат, е дали да заложат на газова бутилка, оперираща на пропан, бутан или и двете. Бутанът е подходящ за по-меки и неагресивни условия на външната среда, което е основна причина да бъде предпочитан при кемпервановете. За гордите притежатели на традиционни кемпери и каравани обаче предпочитаният избор е пропанът.  

Размерът и броят на газовите бутилки също са теми, които подлежат на субективна преценка. Ако нямате нужда от много газ, няма смисъл да залагате на две големи бутилки, което само би натоварило излишно мобилния ви дом. Съвсем резонно, най-предпочитаната комбинация напоследък се оказва една малка и една голяма, като първата се ползва като резервна, а втората - като основна.

Какви съвети за поддръжка на газова бутилка можем да дадем?

Излишно е да се споменава, че газовата система в един кемпер или каравана е ключова за обезпечаването на ежедневните човешки дейности, както и за доброто прекарване по време на път. Затова нейната поддръжка не трябва да бъде пренебрегвана или подценявана. 

Първият и най-важен съвет, който считаме за редно да дадем, е да се доверите на професионалист поне при инсталацията, ако не при последващата напред във времето профилактика. Това гарантирано ще ви спести много бъдещи неизправности и неудобства. Винаги проверявайте равнището на течността в нея и го поддържайте спрямо индивидуалните си нужди. Не на последно място, ако пътувате в държави, чиито стандарти за газ и електричество са различни, си предвидете подходящ накрайник за напълването ѝ.

За всеки случай препоръчваме да инсталирате аларма, сигнализираща за опасни газове вътре в кемпера и караваната. Не блокирайте вентилационните отвори на цилиндрите. Винаги ги транспортирайте в изправено положение и обезопасени. 

Какви газови бутилки могат да бъдат намерени на NOMADSERVICE.bg?

Онлайн магазинът разполага с газови бутилки в стандартни малки и големи размери, опериращи на пропан и бутан, като повишено внимание заслужават и специализираните композитни предложения, които могат да се окажат идеалното решение за вашия кемпер или каравана. 

Ако случайно се нуждаете от профилактика или изграждане на цялостна инсталация, можете да позвъните и на техническия сервизен екип, за да си запазите час. Телефонът е 0887 25 87 12, очакваме ви!