Меню
Количка

Метанолово гориво за каравани и кемпери

Производител: Efoy Кат.#: 72221
5-литровият контейнер е подходящ за по-малки и неенергоемки кемпери. Капацитетът му е 5,5 kWh, при 12V/380 Ah...
84.00 лв.
Цена с ДДС:70.00 лв.
Производител: Efoy Кат.#: 722210
С 10-литровия контейнер за гориво се покрива средната консумация на енергия на средно голям кемпер за около 3-4 седмици. Капацитетът му е 11,1 kWh, при 12V/760 Ah...
125.00 лв.
Цена с ДДС:104.17 лв.
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Генераторите на електрическа енергия са изключително важни, особено в контекста на кемперите и караваните. Широкото разпространение на този тип превозни средства наложи и разработването на все повече и все по-нови алтернативи в тази посока. Една от тях е горивната клетка Efoy, която е прекрасно и не на последно място екологично решение за всяко едно превозно средство.

Какво е горивна клетка и с какво Efoy се отличава от останалите?

Горивната клетка, позната още като горивен елемент, е приспособление, което преобразува химичната енергия от окисляването на определено гориво в електрическа такава, способна да захрани дадено оборудване. Разликата с обикновените батерии е, че капацитетът ѝ практически е постоянен и непрекъснат, докато едно устройство от първия тип е ограничено от количеството на реактантите в него. Отличителна черта на горивната клетка е нейната ефективност и ниските енергийни загуби.

Efoy е устройство с компактни размери, предназначено специално за кемпери, каравани, лодки. Служи за захранване на акумулатори 12V / 24V. Притежава вграден индикатор, който следи за състоянието на свързаните с него устройства и ги презарежда автоматично, ако това е необходимо. След това се включва в режим stand-by, с което пести ресурси. В случай че желаете да го приспособите към консуматори, работещи на 230V, каквито например обикновено са кафемашините и сешоарите, ви е необходим инвертор.

Метанолът, с който оперира системата, се окислява от кислорода във въздуха, което е в основата на трансформацията на енергията в електрическа. Естествено, в процеса се отделят и минимални количества под формата на топлина, водна пара и въглероден диоксид, но въпреки това техните равнища са ниски и не оказват значителен негативен ефект върху околната среда.

Какво можете да намерите на NOMADSERVICE.bg?

Докато към момента основният продукт в лицето на горивните клетки Efoy не е наличен при нас, то разполагаме с определени аксесоари към него. Такива са бутилките за съхранение на метанолово гориво, с което работят устройствата, които могат да бъдат поръчани самостоятелно. Те са съдът, в който се помещава метанолът, необходим за правилната работа на главното устройство.