Меню
Количка

Соларни контролери

Универсален дисплей за дистанционно управление на слънчева енергия, 95x90x22 mm
със заявка
Производител: Reimo Кат.#: 810240
Може да се използва дори при паралелна работа на няколко соларни контролера (до 200 А). На дисплея се показват: ток на зареждане (A), системно напрежение (V), слънчева мощност като стълбовидна диаграма и %. MT iQ Solar Pro е оборудван и с функция за измерване на електроенергията. Проектиран е като у..
490.00 лв.
Цена с ДДС:408.33 лв.
Производител: NDS Energy Кат.#: 500.DT002
LCD сензорният дисплей позволява бърз и лесен обзор на състоянието на панелите по време на зареждане и когато са в състояние на покой. Оборудван с 6 метра комуникационен кабел, той може да бъде свързан директно към SunControl или SunControl2. Съвместим с NDS МРРТ Контролер 350W.Гаранцията на прод..
289.00 лв.
Цена с ДДС:240.83 лв.
Дисплей за контролери EPEver MT-50
със заявка
Производител: EPEver Кат.#: MT-50
Соларен компютър MT-50 може да се включи към EPEver заряден контролер, като това дава възможност да се регулират параметри като зарядните напрежния, напрежение на включване, изключване, защити от презареждане и много други опции. Дисплеят може да се свърже към контролера по всяко време, като процесъ..
92.00 лв.
Цена с ДДС:76.67 лв.
Производител: NDS Energy Кат.#: 800.SC350M
SunControl2 е най-иновативният контролер от гамата на NDS Energy. Технологията MPPT позволява да се оптимизира енергията от всеки слънчев панел, съответства на най-модерните криви на зареждане, като подсигурява по-дългия живот на акумулаторите. Надеждна и функционална едновременно, благодарение на ..
298.00 лв.
Цена с ДДС:248.33 лв.
Производител: EPEver Кат.#: MPPT20
Соларен контролер EPEver DuoRacer MPPT, предназначен специално за кемпери, каравани и лодки. Съвместим с много видове батерии (BATT1), включително AGM, Gel, Течни и Li-NiCoMn. Осигурява защита от презареждане на акумулатора и претоварване.EPEver DuoRacer MPPT 20А (2210AN) притежава следните характер..
255.00 лв.
Цена с ДДС:212.50 лв.
Контролер соларен ЕPEver Tracer 30А MPPT
със заявка
Производител: EPEver Кат.#: MPPT30
Соларен контролер EPEver DuoRacer MPPT, предназначен специално за кемпери, каравани и лодки. Съвместим с много видове батерии (BATT1), включително AGM, Gel, Течни и Li-NiCoMn. Осигурява защита от презареждане на акумулатора и претоварване.EPEver DuoRacer MPPT 30А  (3210AN) притежава следни..
290.00 лв.
Цена с ДДС:241.67 лв.
Производител: EPEver Кат.#: MPPT40
Соларен контролер EPEver DuoRacer MPPT, предназначен специално за кемпери, каравани и лодки. Съвместим с много видове батерии (BATT1), включително AGM, Gel, Течни и Li-NiCoMn. Осигурява защита от презареждане на акумулатора и претоварване.EPEver DuoRacer MPPT 40А  (4210AN) притежава следни..
395.00 лв.
Цена с ДДС:329.17 лв.
Производител: NDS Energy Кат.#: 520.TS002
Допълнителен температурен сензор за контролер Sun Control MPPT NDS, който сигнализира при прегряване на устройството...
19.00 лв.
Цена с ДДС:15.83 лв.
Производител: Steca Elektronik Кат.#: 756477
Steca PR 1010 осигурява защита от: презарежданеработа на празен ход без акумулаторпренапрежения на входа на фотоволтаичния панелобратен ток през ноща и прегряване и пренатоварванедълбок разрядразмяна на полюсите на фотоволтаичния панелконсуматора и акумулатора и късо съединение на товара и фотоволта..
183.75 лв. 187.50 лв.
Цена с ДДС:153.13 лв.
Производител: Steca Elektronik Кат.#: 756485
Steca PR 1515 осигурява защита от:работа на празен ход без акумулаторпрезарежданепренапрежения на входа на фотоволтаичния панелобратен ток през ноща и прегряване и пренатоварванедълбок разрядразмяна на полюсите на фотоволтаичния панелконсуматора и акумулатора и късо съединение на товара и фотоволтаи..
217.50 лв. 222.00 лв.
Цена с ДДС:181.25 лв.
Производител: Steca Elektronik Кат.#: 756490
Steca PR 2020 осигурява защита от:работа на празен ход без акумулаторпрезарежданепренапрежения на входа на фотоволтаичния панелобратен ток през ноща и прегряване и пренатоварванедълбок разрядразмяна на полюсите на фотоволтаичния панелконсуматора и акумулатора и късо съединение на товара и фотоволтаи..
252.50 лв. 257.50 лв.
Цена с ДДС:210.42 лв.
Производител: Steca Elektronik Кат.#: 756499
Steca PR 3030 осигурява защита от:работа на празен ход без акумулаторпрезарежданепренапрежения на входа на фотоволтаичния панелобратен ток през ноща и прегряване и пренатоварванедълбок разрядразмяна на полюсите на фотоволтаичния панелконсуматора и акумулатора и късо съединение на товара и фотоволтаи..
297.00 лв. 303.00 лв.
Цена с ДДС:247.50 лв.
Показани 1 от 12 | 22 (2 Страници)

Контролерите за управление на соларни системи и панели са универсални устройства, които имат своето място и роля в процеса по изграждането на енергийна независимост в кемпера или караваната. Те ни дават безценна информация за състоянието на акумулатора, която ни помага да реагираме адекватно и да го предпазим. Повечето модели контролери са съвместими с всякакви видове акумулатори: от литиево-йонни, през гелови и AGM, дори с вече остарелите оловно-киселинни.

Благодарение на допълнителни аксесоари като подходящи дисплеи те стават изключително лесни за употреба и носят добавена стойност за потребителите. Традиционно се инсталират лесно и нямат почти никакви монтажни специфики. При подбора се уверете, че окомплектовате артикули от един и същи производител и серия. 

Какви са основните предимства и защити, които могат да се постигнат чрез контролерите за кемпери и каравани?

Като най-важни типове протекция, която електрическата система в кемпери и каравани получава благодарение на устройствата, можем да посочим защита от: 

  • Пренапрежение;

  • Презареждане на акумулатора;

  • Обратен ток и размяна на поляритета;

  • Работа на празен ход;

  • Късо съединение. 

Допълнителни функционални характеристики, които приспособленията за управление могат да имат, са:

  • LED дисплей;

  • USB зарядно;

  • Степен на защита на кутията срещу навлизане на влага и прахови частици IP;

  • Възможност за ръчно управление на товара.

Какви контролери препоръчва NOMADSERVICE.bg?

Онлайн магазинът е заложил на специализирани модели, подходящи да покрият енергийните нужди на широк спектър от кемпери и каравани. 

Доказан лидер в тази сфера е Steca, която е фирма с дългогодишен опит в производството на зарядни, контролери и системи за управление на акумулатори за кемпери и каравани. Серията Solarix е оборудвана с интегрирано USB зарядно и интуитивен графичен дисплей, който ви дава точна и надеждна информация за състоянието на цялата единица в реално време. 

Друга марка, на която съвсем спокойно може да заложите в контекста на вашите кемпери и каравани, е EPEver. Контролерите, налични в категорията, са конструирани на база добре известната MPPT технология, подсигуряваща оптималното зареждане и защита на акумулатора. Дизайнът им е иновативен, а LCD екранът допринася за по-лесното боравене с устройството. Изключително ефективни в симбиозата си със соларните панели, устройствата от този тип са изключително добри в дефинирането на точката на мощност на фотоволтаика и извличането на максималната мощност от модулите, независимо от условията.