Меню
Количка

Отоплителни уреди за къмпинг

Кат.#: АТ2000STC
Компактният въздушен отоплител Air Top 2000 STC е един впечатляващ уред - рентабилно решение с нискък разход на гориво. Компактната конструкция на Air Top 2000 STC позволява бърз монтаж в или извън превозното средство. Този отоплител загрява въздуха във вътрешността или в товарното пространство..
2,385.00 лв. 2,425.00 лв.
Цена с ДДС:1,987.50 лв.
Кат.#: ATEV40
Автономните отоплители от серията Air Top поддържат автоматично зададената температура в кабината посредством плавно регулиране на топлинната мощност. Новият Air Top Evo предлага повече комфорт, сигурност и мощност за по-големи превозни средства. С него кабината и карго-отделението се отопляват бъ..
3,092.00 лв. 3,142.00 лв.
Цена с ДДС:2,576.67 лв.
Отоплител Eurogas 2,6kW
със заявка
Кат.#: OE3152
Печката е подходяща за отопления на малки помещения, фургони, каравани и др. Много чисто и безмирисно горене. Характеристики: Отоплителна мощност - 2300 W;Разход 170 гр./ч; Размери на печката: ф33.5( диаметър отражателна чиния), 25cm(дълбочина)Присъединителен размер за маркуч- ф10 mm.Печката н..
138.00 лв.
Цена с ДДС:115.00 лв.
Кат.#: HH50001
 Портативният газов отоплител съчетава печка и котлон в едно и е идеален спътник за къмпинг,риболов,разходка с каравана или лодка. Допълнителният извод за захранване с газова бутилка, позволява и работа с уреда в домашни условия. Характеристика: Вградена пиезо запалка; Наличие на сгъваема..
96.00 лв.
Цена с ДДС:80.00 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Отоплението в кемперите и караваните съвсем не е маловажен въпрос. И друг път сме имали възможност да споменем комплексните решения в тази посока на марка Autoterm, които са изключително качествени, но изискват определена инвестиция. Ако в настоящия момент нямате възможност или не сте склонни да я направите, можете да дадете шанс на някои от по-бюджетните ни решения в настоящата категория. 

Какви са спецификите на отоплителните уреди за кемпери и каравани?

Както в почти всяка друга сфера, свързана с мобилните домове, и тук има няколко функционални характеристики, които правят едни отоплителни уреди по-подходящи за имплементиране от други. Такива са например:

 • По-ниското тегло;

 • Малки размери и съобразен с пространствените особености на кемперите и караваните дизайн;

 • Компактност и възможност за лесно сгъване и пренасяне;

 • Наличие на основни режими на работа, които да са съобразени с големината и спецификите на помещението;

 • Чисто горене, което не излъчва вредни газове;

 • Възможност за захранване за газов патрон (пълнител) или бутилка (изисква наличие на редуцир вентил и маркуч);

 • Ниска и икономична консумация, която е предпоставка за по-продължителната работа на уреда.

Какви са факторите за подбор на отоплителен уред за кемпери и каравани?

Освен гореспоменатите особености, съществуват и други чисто практически моменти, които трябва да бъдат взети предвид при дефиниране на подходящо отопление:

 • Какви са предпочитаните ви температурни градуси в ежедневието;

 • Големината на помещението да съвпада с мощността на устройството;

 • Ценови диапазон, в който трябва да се вместите;

 • Екологичността на устройството, в случай че този показател е важен за вас.

Какви са най-честите видове отоплителни уреди за кемпери и каравани?

Най-общо типовете отопление се класифицират на база източника на захранване на уреда. Като типични примери за устройства, служещи за отопление на кемпера, можем да посочим:

 • Газови печки (въздушни и водни) - изключително популярни, като понякога намират и по-мултифункционална употреба за готвене например;

 • Дизелови печки - универсални, черпят гориво директно от резервоара на кемперите и караваните и могат да се зареждат на всяка бензиностанция.  Икономични са и имат много ниска консумация. 

За повече подробности и препоръки относно конкретен модел можете да се свържете с техническия ни екип на телефон 0887 25 87 12 или да ни напишете имейл до info@nomadservice.bg. Ще сме щастливи да окажем съдействие и да помогнем при оборудването на вашия перфектен мобилен дом!