Меню
Количка

Окомплектовки за барбекюта и газови уреди

Газов патрон Cadac 227 гр
със заявка
Производител: Cadac Кат.#: CAN220GS2-N
CADAC газов патрон със 100% газ бутан. Разфасовката е 227 грама. Има байонетна връзка (SSN-29) и защитна капачка. Съвместим е със стандарт EN417. Системата "push & turn" улеснява поставянето на касетата в например CADAC Trio Power Pak или газова горелка. Подходящ за хоризонтална у..
8.00 лв.
Цена с ДДС:6.67 лв.
Газов патрон CADAC EN417 500 гр
Топ със заявка
Производител: Cadac Кат.#: CA500-N
Газов патрон с бутан/пропан, със стандартна винтова резба EN417 и предпазен клапан. Съдържанието на този газов патрон е 500 грама.Идеален за къмпинг ваканции, пикници или туризъм.Завивате газовата касета директно под Safari Chef HP или можете да я използвате в комбинация с регулатор на налягането на..
15.60 лв.
Цена с ДДС:13.00 лв.
Производител: CamperGaz Кат.#: КР02001
Газов пълнител - тип бомбичка 190гр Предназначен за къмпинг уреди, използващи стандарта Type 200...
3.50 лв.
Цена с ДДС:2.92 лв.
Производител: MEVA Кат.#: KP02002
Пълнител за газов котлон за еднократна употреба Вид на втечнения газ: бутан с тегло 227 гр. Максимална температура 50°С..
7.00 лв.
Цена с ДДС:5.83 лв.
Производител: Cadac Кат.#: 914505
Леко, преносимо двойно захранване с газ за повечето газови уреди, като например малки грилове, къмпинг печки или малки отоплителни уреди. Идеално за къмпинг, пикници и каравани...
54.00 лв.
Цена с ДДС:45.00 лв.
Редуцир вентил 30mbar за BBQ комплект с маркуч 85см Cadac
със заявка
Производител: Cadac Кат.#: 8510
Леко, преносимо двойно захранване с газ за повечето газови уреди, като например малки грилове, къмпинг печки или малки отоплителни уреди. Идеално за къмпинг, пикници и каравани. За да свържете газовите бутилки към барбекютата Cadac Сафари Chef, които те захранват, ви е необходими подходящо обор..
35.20 лв.
Цена с ДДС:29.33 лв.
Редуцир вентил 30mbar за туристическа бутилка комплект с маркуч 85см Cadac
със заявка
Производител: Cadac Кат.#: 8515
Леко, преносимо двойно захранване с газ за повечето газови уреди, като например малки грилове, къмпинг печки или малки отоплителни уреди. Идеално за къмпинг, пикници и каравани.За да свържете газовите бутилки към барбекютата Cadac Сафари Chef, които те захранват, ви е необходими подходящо оборудване..
35.20 лв.
Цена с ДДС:29.33 лв.
Производител: Cadac Кат.#: 914107
Леко, преносимо двойно захранване с газ за повечето газови уреди, като например малки грилове, къмпинг печки или малки отоплителни уреди. Идеално за къмпинг, пикници и каравани.2x 445g или 2x 500g CADAC патрони за газов клапан с резба EN417 (не са включени) комбинират подаването на газ, регулирано п..
108.00 лв.
Цена с ДДС:90.00 лв.
Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Чудили ли сте се каква е “магическата” сила, благодарение на която барбекютата и газовите уреди в кемперите и караваните работят, освен самата газ, разбира се? За да може вълшебното захранващо гориво да достига целта си по правилен начин, съществуват различни похвати и заложени от производителите стандартизирани начини. 

Как се захранват барбекютата и газовите уреди в кемпери и каравани?

Най-основните начини са два, което се въплъщава и от различните типове окомплектовки, налични на NOMADSERVICE.bg: с помощта на газов маркуч и редуцир вентил или с газов патрон, наричан още пълнител. Какви са спецификите на двата варианта, можете да научите от следващите редове.

Какво представлява окомплектовката редуцир вентил плюс газов маркуч?

Този тип захранване е подходящо за стандартни уреди като малки грилове, къмпинг печки и котлони, отоплителни устройства. Осъществява се, като маркучът се върже към подходящ регулатор на налягане (редуцир вентил), а последният се прикрепя към различен, точно определен вид бутилка. Монтажът често се осъществява с помощта на подходящи скоби.

Така конструирана, системата използва бутилката като директен източник на пропан или бутан за вашето барбекю или друг сходен уред. В зависимост от модела и производителя се препоръчва смяна на компонентите в нея на всеки 5-10 години.

Окомплектовка от подобен характер е предпочитана, защото е по-универсална и презареждането на самата бутилка става по-рядко във времето.

Какво представлява окомплектовката с газов патрон (пълнител)?

Газовите патрони са идеалното решение, когато ви трябва бърз източник на газ за кратка ваканция, пикник, туризъм. Благодарение на стандартизираната си резба, той може да се връзва към определен тип кухненски уреди за готвене като барбекюта и котлони, гарантирайки захранване за определен период от време. 

Консумацията варира спрямо мощността на уреда и разфасовката на пълнителя, но в общия случай един брой подобно приспособление е достатъчно за около 2 до 4 часа енергийно обезпечаване. Стандартни грамажи за подобен артикул са 190г, 227г, 500г. 

Важно е да се отбележи, че трябва да бъдете изключително внимателни при съхраняване на приспособления от подобен характер и да не ги подлагате на висока температура или прекомерно разклащане. 

Съществува ли комбинация от двете?

За да стане изборът на подобна окомплектовка още по-широк, някой производители предвиждат удобна комбинация от двата вида функционалности. Да вземем например уреда Dual Power Pak на международния лидер CADAC. Това е система, която позволява връзването на редуцир вентила директно към патрони, а не към бутилка. Инсталацията е лесна, бърза и почти без никакви усилия.