Меню
Количка

Газови бойлери за каравани и кемпери

Производител: Truma Кат.#: 721915
Truma Combi 6 CP plus 12V, 30mbar топлообменник и бойлер Едновременно отопление и генериране на топла вода. Възможна е комбинирана работа газ-електричество. Бууст функция за по-бързо първоначално загряване на автомобила. Климатичната система Truma Saphir/Aventa може да се управлява с блок за упра..
4,700.00 лв. 4,755.00 лв.
Цена с ДДС:3,916.67 лв.
Производител: Truma Кат.#: 100830
Бойлер, през който преминава загрятият въздух от системата за топъл въздух Trumavent. Вграден е електрически нагревател с температурен ограничител, така че бойлерът да може да се използва и без отоплителната система.Предимства: Кратко време за загряване Контролен панел със светлинен дисплей. С огран..
590.00 лв. 600.00 лв.
Цена с ДДС:491.67 лв.
Производител: Kampa Кат.#: 9120000829
Мобилната система осигурява непрекъсната топла вода през чешма или душ накрайник. Идеална е за къмпинг, офроуд, изложби на кучета, мобилно хранене, събития с коне, навсякъде, където се изисква топла вода. Непрекъсната топла вода - навсякъде Топла вода от чешма или душ Регулируема температура н..
580.00 лв. 590.00 лв.
Цена с ДДС:483.33 лв.
Производител: Kampa Кат.#: 9120001936
Мобилната система осигурява непрекъсната топла вода през чешма или душ накрайник. Идеална е за къмпинг, офроуд, изложби на кучета, мобилно хранене, събития с коне, навсякъде, където се изисква топла вода. Непрекъсната топла вода - навсякъде Топла вода от чешма или душ Регулируема температура н..
580.00 лв. 590.00 лв.
Цена с ДДС:483.33 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Достъпът до гореща вода е също толкова необходим по време на път, колкото и в домашни условия. Те спомагат за достигане състояние на оптимален комфорт, докато пътешестваме с нашите любими мобилни домове на колела. В тази връзка, газовите бойлери са популярна алтернатива за нагряване на вода в кемпери и каравани, а при комбинираните устройства служат и за отопление. 

Как работят газовите бойлери за кемпери и каравани?

Устройствата за нагряване на вода в кемпери и каравани са много по-малки от стандартните заради необходимостта от оптимизация на пространство и килограми. Бойлер от порядъка на между 5 и 20 литра е напълно достатъчен да удовлетвори всички нужди, докато пътуваме. 

Има два основни начина на загряване на водата спрямо източника:

  • Газов: изисква ръчно запалване, обикновено с помощта на превключвател;

  • Електрически: обикновено се ползва само когато превозното средство е оборудвано със собствен генератор или е вързано към външен източник на захранване. 

Често бойлерите притежават и двата гореспоменати режима, които могат да се използват поотделно или заедно, като по този начин дават варианти за избор и енергийна независимост. 

Предимства и недостатъци на газовите бойлери за кемпери и каравани

Предимства:

Газовите варианти са идеални за любителите на далечни и уединени места, които не могат да се похвалят с достъп до вода, канализация или електричество. Те дават шанса да се насладите на горещ душ дори и да не сте вързани към външно захранване. Още повече че газта загрява водата по-бързо и възстановяват по-оптимално нейното количество след всяка употреба. 

Недостатъци:

Температурата, която достига водата, обикновено е една идея по-ниска. Ако искате да я повишите, трябва да ползвате повече пропан в горивната смес. В допълнение, дори и газовите бойлери изискват наличието на 12V захранване, за да функционират, така че не са толкова автономни, колкото би ни се искало. Последно, но не на последно място, топлата вода свършва в момента, в който ви свърши газта, така че трябва да помислите много добре и да планирате кака да се обезпечите.