Меню
Количка

Изолация в каравани и кемпери

Производител: LanaTerm Кат.#: LANACARP100-L
LanaTerm е много добър шумопоглъщащ огнеупорен материал и гарантира здравословна среда в помещенията, където се инсталира. Естествените възобновяеми материали допринасят значително за опазването на климата и намаляването на CO2, поради изключително ниското потребление на първична енергия при про..
254.40 лв.
Цена с ДДС:212.00 лв.
Изолация от естествена овча вълна LanaTerm Carpatina 50 мм - ролки
със заявка
Производител: LanaTerm Кат.#: LANACARP50-R
LanaTerm е много добър шумопоглъщащ огнеупорен материал и гарантира здравословна среда в помещенията, където се инсталира. Естествените възобновяеми материали допринасят значително за опазването на климата и намаляването на CO2, поради изключително ниското потребление на първична енергия при про..
275.00 лв.
Цена с ДДС:229.17 лв.
Кат.#: 460128
Микропорестата гума е изолационен материал на основата на еластомерен каучук, със затворена клетъчна структура. Използва се за изолация на климатични, отоплителни и охлаждащи системи. Може да бъде без покритие, с покритие от алуминиево фолио или да е самозалепваща. С микропорестата гума на рула с..
32.00 лв.
Цена с ДДС:26.67 лв.
Микропореста самозалепваща гума алуминиева 19 мм, за изолация
Ново Топ със заявка
Кат.#: 460128_V2
Микропорестата гума се използва за изолация на климатични, отоплителни и охлаждащи системи. Може да бъде без покритие, с покритие от алуминиево фолио или да е самозалепваща. С микропорестата гума на рула се изолират външните повърхности на тръбопроводите на ОВК системите, с цел топлоизолация и ко..
38.00 лв.
Цена с ДДС:31.67 лв.
Микропореста самозалепваща гума с алуминиево фолио Optiflex 6 мм, за изолация
Топ със заявка
Кат.#: 460139
Микропорестата гума е изолационен материал на основата на еластомерен каучук, със затворена клетъчна структура. Използва се за изолация на климатични, отоплителни и охлаждащи системи. Може да бъде без покритие, с покритие от алуминиево фолио или да е самозалепваща. С микропорестата гума на рула с..
25.00 лв.
Цена с ДДС:20.83 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Изолацията в кемпера, караваната или кемпервана е чудесен начин да поддържате комфорта в мобилния си дом през цялата година и да го направите енергийно ефективен. Правилната изолация може да помогне за защита от екстремни температури, да намали нивата на шум и да увеличи комфорта. Съществуват много различни видове изолация за кемпери, каравани и бусове, всяка от които има своите уникални характеристики.

Едно от най-важните съображения при избора на изолация за кемпер или каравана е температурата. Ако ще използвате автомобила си в студен климат, тогава е важно да изберете изолационен материал, който може да осигури добра защита срещу течение и да задържа ефективно топлината.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на изолация за кемпер или каравана, е цената. Въпреки че някои видове изолационни материали са по-скъпи от други, те могат да осигурят по-голяма енергийна ефективност.

Изолация с микропореста гума

Един от най-популярните видове изолация, използвани в каравани, кемпери и бусове, е микропорестата гума. Този материал има много висока плътност, което осигурява отлични изолационни свойства. Микропорестата гума притежава и добри звукопоглъщащи качества, което я прави ефективен шумоизолационен материал. Може да бъде без покритие, с покритие от алуминиево фолио или да е самозалепваща. С микропорестата гума на рула се изолират външните повърхности на тръбопроводите на ОВК системите, с цел топлоизолация и контрол на конденза. Там, където има пренос на топлина чрез излъчване (радиация), се препоръчва използването на микропореста гума с покритие от алуминиево фолио.

Каменна вата

Изолацията от каменна вата е отличен избор, когато става въпрос за поддържане на топлина и комфорт във вашия кемпер или каравана, както и за енергийна ефективност. Каменната вата се създава чрез разтопяване на базалтови скали в разтопена лава, която след това се пресуква на влакна и се свързва с смола, за да се получи много здрав и лек материал. Той е пожароустойчив и може да се използва както за покрива, така и за пода на вашия кемпер или каравана.

Стъклена минерална вата

Друг често използван материал за изолация е стъклената вата. Този материал е с много висока плътност, което спомага за задържането на въздуха, придавайки отлични изолационни свойства. Стъклената вата има и добри звукопоглъщащи качества, което я прави ефективен шумоизолационен материал.

Естествена овча вълна

Собствениците на кемпери и бусове все повече предпочитат екологичните и здравословни решения при изолацията, като естествената овча вълна. Тя е иновативен и екологичен изолационен продукт, който прави живота в кемпера здравословен и приятен. Тази естествена изолация от овча вълна не само поддържа топлината в кемпера или караваната през зимата, но и хладината през лятото. Вълната подобрява качеството на въздуха в помещенията, защото има свойството да абсорбира до 100% формалдехид в непосредствена близост, а също така изолира добре шум и вибрации. Това я прави чудесно решение за попълване на кухините по стените и тавана в буса.

Ватата от овча вълна отлично контролира влагата. Може да поглъща една трета от собственото си тегло при влага без да губи изолационните си свойства. Вълнените влакна имат хидрофобен екстериор и хидрофилен интериор, което означава, че се адаптират много бързо към влагата на околния въздух и я поглъщат, когато е по-висока от специфичната влажност на вълната.

Когато въздухът в помещението стане твърде сух, той отделя влагата обратно. Тези свойства не се срещат при нито едно синтетично влакно.

Вълната на овцата може да абсорбира до 33% от собственото си тегло при влага, без да губи изолационните си качества - без да се „намокри“ и запазва носещата си способност без увреждане на структурата, тъй като протеиновите влакна са водоустойчиви, тоест хидрофобни - свойство, много полезно за критични инсталации, например с риск от конденз. Овчата вълна има още едно предимство: протеиново влакно не създава условия за образуване на мухъл.. Този естествен обмен на влага между въздуха в помещението и изолационния материал действа като здравословно кондициониране на качеството на въздуха в помещенията.

Овчата вълна е много добър шумопоглъщащ огнеупорен материал и гарантира здравословна среда в помещенията, където се инсталира. Естествените възобновяеми материали допринасят значително за опазването на климата и намаляването на CO2, поради изключително ниското потребление на първична енергия при производството на тези материали. Оптималното ѝ тегло, съчетано с отлични изолационни свойства, я прави едно перфектно решение за дълъг път, включващ територии с различен климат.