Меню
Количка

Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл

Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
Топ ойл – финиш масло за обработка на дърво Osmo Top Oil 500 мл
58.00 лв.
Цена без ДДС: 48.33 лв.
Цена в бонус точки: 2899

Възможни варианти

Osmo Top Oil е покритие за дърво на основата на естествени растителни масла и вакси, създадено специално за обработка на хоризонтални плоскости, дървени мебели, кухненски и работни плотове.

Обработената повърхност с Топ Ойл, запазва естествения си вид и става устойчива на петна от разливания на различни течности, като кафе, бира, сок, чай, кола, вино и др.
Създава издръжливо и дишащо водоотблъскващо покритие, което предпазва дървото от напукване, белене и лющене. Веднъж изсъхнало, покритието е безопасно за хора, животни и растения.

Маслото е идеално за обработка и защита на мебели и работни плотове в интериора, изработени от масивна дървесина, корк, необработено ПДЧ/МДФ и OSB плоскости.

Osmo Top Oil е създадено на базата на естествени растителни масла и восъци (слънчогледово масло, соево масло, масло от магарешки трън, карнаубов восък и канделилов восък), парафин, безоловни сикативи (подсушители) и водоотблъскващи добавки. Съдържа неароматизиран бял спирт (без бензол).

Доставката може да отнeме 3-5 работни дни.


Маслото Osmo Top Oil е:

  • Безопасно за употреба върху повърхности, на които се приготвя храна, като дъски за рязане и кухненски плотове,
  • Безопасен за употреба върху детски играчки
  • Изключително водоотблъскващо
  • Много издръжливо и устойчиво на износване
  • Устойчиво на петна от разливане на много видове течности
  • Създава микропоресто, дишащо покритие, което не се напуква, бели или лющи
  • Не е необходимо шлайфане на дървото при бъдещи приложения

 

Имате избор от седем цветови нюанса за постигане на желания резултат:
3058 CLEAR MATT/Безцветен мат - Подсилва и подчертава естествената текстура и цвят на дървото, като осигурява топъл и наситен ефект без блясък. Дава т.нар. "мокър ефект".

3028 CLEAR SATIN/Безцветен сатен - Придава фин, благороден блясък, подобно сатен, като подчертава натуралната текстура на дървото. Дава т.нар. "мокър ефект".

3068 NATURAL/Натурално - За почти напълно естествен вид, без мокър ефект. Запазва светлия характер на дървото с оптимално балансирани бели пигменти, поради което не се препоръчва за тъмно дърво.

3061 ACACIA MATT/Акация мат - Модерна елегантност с цвят, който предпазва.

3037 WHITE SATIN/Бял сатен - Естествената текстура и характеристики на дървото са леко бели и прозрачни.

3038 TERRA SATIN/Тера сатен - Естествените нишки на дървото са деликатно подчертани, като крайният резултат наподобява тъмен дъб.

3039 GRAPHITE SATIN/Графит сатен - Структурата и естествените характеристики на дървото са леко оцветени в прозрачен нюанс, като резултатът е тониране с тъмно сив ефект.

Подготовка

Дървесната повърхност трябва да бъде чиста, суха и незамръзнала (максимално допустима влажност 18%). Маслото е готово за нанасяне без да се разрежда. Разбъркайте добре. Почистете много добре старото масло до отваряне на порите. Старите лак и боя трябва да бъдат отстранени. Общоприето е, че трябва да носите предпазна маска по време на шлайфането. Запълнете малките пукнатини, по-големите фуги или дупки в. Изшлайфайте старателно повърхността на дървото. Започнете с груба шкурка. Финалното шлайфане за мебели трябва да е с шкурки P220-240. Преди да нанесете маслото почистете праха с метла или прахосмукачка. Крайният вид на готовата повърхност може да бъде повлиян от редица фактори, вкючително състоянието на дървесината. Поради тази причина, винаги е препоръчително да обработите пробен участък предварително, особено при работа с непознат материал.

Обработка

Нанесете тънък слой с четка, валяк или памучна кърпа в посока на дървесната шарка и разнесете добре. Оставете да съхне около 8-10 часа при добра вентилация в помещението.

За необработен дървен материал нанесете 2 слоя. При реновиране на чиста и суха повърхност, обикновено една ръка е достатъчна.

Опаковката от 0,5 литра покрива 12 м2.

Продуктът може да се съхранява до 5 години в добре затворена опаковка.


*Подробна информация за продукта вижте в прикачения PDF файл.


__________________________________________________________________________________________________


Запознайте се с OSMO – натурални и екологично чисти финиши за обработка на дървени повърхности!


Естествените финиши на 
Osmo са базирани на масла и восъци, които проникват в дълбочина и защитават дървото отвътре. От своя страна, восъците представляват еластична, микропореста повърхност, която ефективно защитава дървото от външни влияния. В резултат, обработената повърхност запазва естествената си красота и остава защитена и издръжлива във времето.


Защо да изберете Osmo?

Неслучайно Osmo е доказан световен специалист в областта на дървесината.
Във философията на бранда е заложена идеята за опазването както на здравето на хората, така и грижата за околната среда.
В основата на финишите за дърво участват масла от 
слънчоглед, соя, ленено семе, магарешки бодил и шафран, а естествени восъци, които се използват в продуктите, са класифицирани като безопасни за храните. Неароматизиран минерален терпентин гарантира лесното нанасяне на маслата.

За разлика от лаковете на водна основа или полиуретановите покрития, които създават повърхностен филм, маслата Osmo проникват дълбоко в дървесината и създават гладка естествена повърхност, която диша и е с открити пори. Повърхността е износоустойчива, с прахо- и водоотблъскващи свойства. Продуктите са базирани на бързовъзобновяеми природни растителни масла, които поддържат дървото еластично и здраво, като в същото време го предпазват от изсушаване. Покритието е безопасно за хората, животните и растенията.

Маслата Osmo са перфектният избор за обработка на всички дървени повърхности във вашия кемпер или каравана, като дървена ламперия, шперплат, шкафове, плотове и др..

 

Основни предимства на OSMO:

 

Абсолютно безопасни

Всички продукти на Osmo са базирани на естествени растителни масла и восъци. Те са абсолютно безопасни и екологично чисти, което ги прави подходящи за обработка както на плотове за готвене, така и на дървени детски играчки

Ниска разходна норма

Покривате почти двойна квадратура само с една или максимум две ръце - без грундове и без междинно шлайфане, което ви спестява време и средства.

Разнообразие от цветове

Неорганичните пигменти, използвани в покритията за дърво Osmo, са създадени от естествени руди. Те се почистват и рафинират, докато се постигне ниво на физиологична чистота и остане само чист минерален елемент. Разполагате с богат избор от прозрачни и цветни нюанси, всеки от които ви гарантира дълготрайност на покритието.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър