Меню
Количка

Съхранение на вода в каравани и кемпери

Кат.#: 03STG
Ако превръщате бус Mercedes Sprinter или VW Crafter в кемпер, вероятно търсите подходящ и надежден воден резервоар за питейна вода? Не търсете повече!Този 85-литров резервоар е проектиран за монтиране над колелото на микробуса, с гнездо за оттичане на дъното, което го прави лесен и удобен за и..
350.00 лв.
Цена с ДДС:291.67 лв.
Резервоар за отпадна вода за Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Fiat Ducato 100 л
със заявка
Кат.#: 4010525100
Ако превръщате бус Citroen Jumper, Peugeot Boxer и Fiat Ducato в кемпер, вероятно търсите подходящ и надежден резервоар за отпадните води? Не търсете повече!Този 100-литров резервоар е проектиран за монтиране под микробуса, което го прави лесен и удобен за използване. Съвместим е с всички модиф..
300.00 лв.
Цена с ДДС:250.00 лв.
Кат.#: 61054
Съвместим е с всички модификации на Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Fiat Ducato след 2006-та година.С два отвора за почистване.  Размери: 95х21,5х91,5 смЦвят: бял..
425.00 лв.
Цена с ДДС:354.17 лв.
Кат.#: 4010525100FT
Ако превръщате бус Ford Transit в кемпер, вероятно търсите подходящ и надежден резервоар за отпадните води? Не търсете повече!Този 95-литров резервоар е проектиран за монтиране под микробуса, което го прави лесен и удобен за използване. Изработен е от висококачествени и издръжливи ма..
380.00 лв.
Цена с ДДС:316.67 лв.
Кат.#: 04STG
Ако превръщате бус Mercedes Sprinter, VW Crafter в кемпер, вероятно търсите подходящ и надежден резервоар за отпадните води? Не търсете повече!Този 70-литров резервоар е проектиран за монтиране под микробуса, което го прави лесен и удобен за използване. Изработен е от висококачествен..
360.00 лв.
Цена с ДДС:300.00 лв.
Хоризонтален резервоар за питейна/отпадна вода за кемпер/каравана 65 л
В наличност
Кат.#: 50502565
Търсите надежден и лесен за използване резервоар за вода за вашия кемпер, каравана или кемперван? Не търсете повече!Този универсален 65-литров резервоар е идеален за съхранение на питейна или отпадъчна вода и може лесно да се монтира на вашия кемпер или каравана. Водният резервоар е чудесно реше..
285.00 лв.
Цена с ДДС:237.50 лв.
Кат.#: 25505065
Търсите надежден и лесен за използване резервоар за вода за вашия кемпер, каравана или кемперван? Не търсете повече!Този универсален 65-литров резервоар е идеален за съхранение на питейна или отпадъчна вода и може лесно да се монтира на вашия кемпер или каравана. Водният резервоар е чудесно реш..
285.00 лв.
Цена с ДДС:237.50 лв.
Резервоар за питейна/отпадна вода за кемпер/каравана 100 л
В наличност
Кат.#: 426040100
Търсите надежден и лесен за използване резервоар за вода за вашия кемпер, каравана или кемперван? Не търсете повече!Този универсален 100 литров резервоар е идеален за съхранение на питейна или отпадъчна вода и може лесно да се монтира на вашия кемпер или каравана. Водният резервоар е чудесно ре..
345.00 лв.
Цена с ДДС:287.50 лв.
Резервоар за отпадна вода 105 л - черен
Ново със заявка
Производител: Aplast Кат.#: 05STG
Резервоарът за отпадна вода е пригоден специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 105л. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътностОт 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
350.00 лв.
Цена с ДДС:291.67 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000100
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 36l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен ..
158.50 лв.
Цена с ДДС:132.08 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000115
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 70l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
230.00 лв.
Цена с ДДС:191.67 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000120
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 90l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
239.00 лв.
Цена с ДДС:199.17 лв.
Показани 1 от 12 | 65 (6 Страници)

Оптималното планиране на водните запаси е едно от най-важните условия за безпроблемно и удобно пътешествие с кемпери и каравани до всяка точка на света. В зависимост от времетраенето на ваканцията ви обаче е необходимо да си предвидите колко точно трябва да вземете със себе си първоначално, къде ще я съхранявате, как ще я пречиствате и откъде ще си я набавяте по време на път.

Какви съдове са ни необходими, за да подсигурим правилното съхранение на вода в кемпери и каравани?

За съхранението на водата основополагаща роля имат приспособления като:

  • Контейнери (резервоари);

  • Туби; 

  • Аксесоари като тапи, ключалки и други, които улесняват боравенето с основните устройства.

Контейнерите са приспособлението, в което се помещава най-големия обем питейна течност, както и отпадната такава. Тубите са универсална алтернатива, която е подходяща както за съхранение, така и пренос. Аксесоарите към тях са предназначени специално да улеснят употребата им, както и да ги приспособят към условията в мобилни домове. 

Какви видове водни резервоари за кемпери и каравани съществуват?

Основните типове резервоари за кемпери и каравани са два: за отпадна и за питейна течност. Първите обикновено са черни или сиви на цвят, докато вторите - бели. Под "отпадна" се разбира отделеното от мивката или тоалетната, докато питейната вода е тази, която ползваме за готвене и пиене. Съществуват и контейнери, които комбинират и двете функционалности.

Други спецификации, по които можете да ги различите, са материала, от който са изработени, както и вместимостта, обикновено измерена в литри. Преценете внимателно товароносимостта на вашите кемпери и каравани, както и свободното място за инсталация на резервоара, с което те разполагат, преди да решите да изберете конкретен модел.

Колко дълго следва да държим питейна вода в кемпери и каравани?

В случай че не ползвате пречистената вода под никаква форма, а просто я съхранявате в съответния резервоар или туба, не препоръчваме да престоява повече от две седмици. Ако я държите повече от този период, има вероятност да придобие неприятен мирис на пластмаса от съда, в който се помещава, или дори да стане опасна за пиене. Държим да отбележим, че няма проблем течност с подобно качество да се ползва за тоалетна или за почистване.

При идеални условия използвате стандартно за вашето домакинство количество вода, като това би довело до пълната ѝ подмяна в по-кратък интервал: около седмица. Този процес е съпроводен и с щателното почистване на основния съд за съхранение на вода в кемпери и каравани, най-често контейнер, като същото важи и за допълнителните приспособления като маркучи и капаци. Състоянието на резервоара, както и качеството на самата течност, определено са фактори, които пряко влияят на резултата.