Меню
Количка

Съхранение на вода

Резервоар за отпадна вода "Aplast" 36l
със заявка
Производител: Aplast Кат.#: 700000100
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 36l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
158.50 лв.
Цена с ДДС:132.08 лв.
Резервоар за отпадна вода "Aplast" 47l
със заявка
Производител: Aplast Кат.#: 700000105
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 47l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
167.00 лв.
Цена с ДДС:139.17 лв.
Резервоар за отпадна вода "Aplast" 55l
със заявка
Производител: Aplast Кат.#: 700000110
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 55l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
212.50 лв.
Цена с ДДС:177.08 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000115
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 70l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
230.00 лв.
Цена с ДДС:191.67 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000120
Резервоарите за отпадна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 90l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка и уплътнение От 6 до 8 мм дебелина на стената Цвят - черен..
239.00 лв.
Цена с ДДС:199.17 лв.
Резервоар за питейна вода "Aplast" 112l, за Ducato, Boxer, Jumper
със заявка
Производител: Aplast Кат.#: 700000600
Резервоарите за питейна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният продукт е с вместимост 112l и може да се интегрира в моделите Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Citroen Jumper. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Размери - 31,..
465.50 лв.
Цена с ДДС:387.92 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000510
Резервоарите за питейна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 55l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка, уплътнение и изпускателен клапан От 6 до 8 мм дебелина на ..
218.50 лв.
Цена с ДДС:182.08 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000515
Резервоарите за питейна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 70l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка, уплътнение и изпускателен клапан От 6 до 8 мм дебелина на ..
235.50 лв.
Цена с ДДС:196.25 лв.
Производител: Aplast Кат.#: 700000520
Резервоарите за питейна вода "Аplast" са пригодени специално за кемпери и каравани. Конкретният модел е с вместимост 90l. Притежава следните характеристики: Изработен от полиетилен с висока плътност Окомплектовката включитва капачка, уплътнение и изпускателен клапан От 6 до 8 мм дебелина на ..
241.50 лв.
Цена с ДДС:201.25 лв.
Контейнер за вода, сгъваем, 10л
със заявка
Производител: Camp4 Кат.#: 60103
Сгъваем контейнер за вода за обем от 10 литра. Удобен, с дръжка за носене и изпускателен клапан. Заменя вградената водна инсталация в случай на неизправност. Изработен от безвредна пластмаса...
11.50 лв.
Цена с ДДС:9.58 лв.
Резервоар за вода, универсален, 126l
със заявка
Производител: Reimo Кат.#: 61074
За монтаж в пейки или под пода. С отвор за почистване и капак. Всички резервоари са изработени от полиетилен. Частично се предлагат като изолирани резервоари, които предпазват водата от замръзване дори при по-ниски температури. Те са изработени от разпенен материал с двойна дебелина на стените.Парам..
342.00 лв.
Цена с ДДС:285.00 лв.
Резервоар за вода, универсален, 24l
Ново със заявка
Производител: Reimo Кат.#: 61061
За монтаж в пейки или под пода. С отвор за почистване и капак. Параметри: Вместимост: 24l Височина в см: 12 Ширина в см: 50 Дълбочина в см: 40..
165.00 лв.
Цена с ДДС:137.50 лв.
Показани 1 от 12 | 50 (5 Страници)

Оптималното планиране на водните запаси е едно от най-важните условия за безпроблемно и удобно пътешествие с кемпери и каравани до всяка точка на света. В зависимост от времетраенето на ваканцията ви обаче е необходимо да си предвидите колко точно трябва да вземете със себе си първоначално, къде ще я съхранявате, как ще я пречиствате и откъде ще си я набавяте по време на път.

Какви съдове са ни необходими, за да подсигурим правилното съхранение на вода в кемпери и каравани?

За съхранението на водата основополагаща роля имат приспособления като:

  • Контейнери (резервоари);

  • Туби; 

  • Аксесоари като тапи, ключалки и други, които улесняват боравенето с основните устройства.

Контейнерите са приспособлението, в което се помещава най-големия обем питейна течност, както и отпадната такава. Тубите са универсална алтернатива, която е подходяща както за съхранение, така и пренос. Аксесоарите към тях са предназначени специално да улеснят употребата им, както и да ги приспособят към условията в мобилни домове. 

Какви видове водни резервоари за кемпери и каравани съществуват?

Основните типове резервоари за кемпери и каравани са два: за отпадна и за питейна течност. Първите обикновено са черни или сиви на цвят, докато вторите - бели. Под "отпадна" се разбира отделеното от мивката или тоалетната, докато питейната вода е тази, която ползваме за готвене и пиене. Съществуват и контейнери, които комбинират и двете функционалности.

Други спецификации, по които можете да ги различите, са материала, от който са изработени, както и вместимостта, обикновено измерена в литри. Преценете внимателно товароносимостта на вашите кемпери и каравани, както и свободното място за инсталация на резервоара, с което те разполагат, преди да решите да изберете конкретен модел.

Колко дълго следва да държим питейна вода в кемпери и каравани?

В случай че не ползвате пречистената вода под никаква форма, а просто я съхранявате в съответния резервоар или туба, не препоръчваме да престоява повече от две седмици. Ако я държите повече от този период, има вероятност да придобие неприятен мирис на пластмаса от съда, в който се помещава, или дори да стане опасна за пиене. Държим да отбележим, че няма проблем течност с подобно качество да се ползва за тоалетна или за почистване.

При идеални условия използвате стандартно за вашето домакинство количество вода, като това би довело до пълната ѝ подмяна в по-кратък интервал: около седмица. Този процес е съпроводен и с щателното почистване на основния съд за съхранение на вода в кемпери и каравани, най-често контейнер, като същото важи и за допълнителните приспособления като маркучи и капаци. Състоянието на резервоара, както и качеството на самата течност, определено са фактори, които пряко влияят на резултата.