Меню
Количка

Препарати за химическа тоалетна и баня

Производител: Terra Wash Кат.#: TerraWashMg
Terra Wash+Mg е японски натурален продукт от магнезий за многократна употреба за екологично, антибактериално и хипоалергенно пране. Създаден е като натурална алтернатива на познатите перилни продукти с детергенти (повърхностно-активни вещества ПАВ). Не използва химично синтезирани вещества, а съ..
130.00 лв.
Цена с ДДС:108.33 лв.
Добавка за водата за изплакване в тоалетната Thetford Aqua Rinse Concentrated 750 мл
Топ със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 66029
Високоефективна, двойно концентрирана, свежо ухаеща течност, предназначенa за резервоара за вода за изплакване на тоалетната.Една доза от 50 мл препарат е достатъчна за един пълен резервоар.Предотвратява натрупването на варовик в резервоараОсигурява по-ефективно и лесно изплакванеОставя тоалетната с..
31.00 лв.
Цена с ДДС:25.83 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 30645CX
Малка и мощна!Екологична, високоефективна, 2½ пъти концентрирана течност за касетата с отпадна вода на вашата мобилна тоалетна. Подходяща за ежедневна употреба.Притежава всички качества на сашетата, но е по-удобен за случаите, в които ползвате кемпера за по-кратко време, тъй като можете да регулират..
37.00 лв.
Цена с ДДС:30.83 лв.
Почистващ препарат за касети и резервоари за отпадна вода Thetford Duo Tank Cleaner 800 мл
Топ със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 9960786
Мощен, силно концентриран препарат за периодично почистване на резервоарите на тоалетната касета на кемпера или караваната и отпадната вода от банята и мивката.Използва се 2-3 пъти в годината за дълъг, чист и свеж живот на двата резервоара!Премахва котлен камък, натрупвания и отлагания от мазниниПоч..
31.00 лв.
Цена с ДДС:25.83 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 61426
Активна пяна за вътрешността и повърхността на приспособленията в банята. Премахва петна от варовик, придава блясък и добър външен вид.Специално разработен спрей-пяна за лесно, безопасно и цялостно почистване на всички пластмасови повърхности - отвътре и извън банятаИдеалният почистващ препарат за е..
16.00 лв.
Цена с ДДС:13.33 лв.
Препарат за химическа тоалетна Thetford Aqua Kem Blue 780 мл
Топ със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 9960785
Малка и мощна!Високоефективна, 2½ пъти концентрирана течност за касетата с отпадна вода на вашата мобилна тоалетна. Подходяща за ежедневна употреба.Притежава всички качества на сашетата, но е по-удобен за случаите, в които ползвате кемпера за по-кратко време, тъй като можете да регулирате количество..
37.00 лв.
Цена с ДДС:30.83 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 9931572
Малка и мощна!Високоефективна, 2½ пъти концентрирана течност за касетата с отпадна вода на вашата мобилна тоалетна. Подходяща за ежедневна употреба и е със свеж аромат на евкалипт.Притежава всички качества на сашетата, но е по-удобен за случаите, в които ползвате кемпера за по-кратко време, тъй като..
37.00 лв.
Цена с ДДС:30.83 лв.
Препарат за химическа тоалетна THETFORD AQUA KEM BLUE LAVENDER 780 мл
Топ със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 9931573
Малка и мощна!Високоефективна, 2½ пъти концентрирана течност за касетата с отпадна вода на вашата мобилна тоалетна. Подходяща за ежедневна употреба и е с приятен аромат на лавандула.Притежава всички качества на сашетата, но е по-удобен за случаите, в които ползвате кемпера за по-кратко време, тъй ка..
37.00 лв.
Цена с ДДС:30.83 лв.
Препарат против миризми за отпадна вода Thetford Grey Water Fresh Concentrated 800 мл
Топ със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 9960224
Концентрирана, силна, ефективна течност, която предотвратява неприятните миризми в резервоара с отпадна вода от мивката и банята.Предотвратява появата на неприятни миризми от канализациятаНамалява образуването на отлагания в резервоараИзключителен контрол на миризматаПоддържа отпадната вода свежа и ..
27.00 лв.
Цена с ДДС:22.50 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 9976015
Удобни и ефикасни сашета за свежа и лесна за почистване касета на химическата тоалетна! Идеални за ежедневна грижа за отпадния резервоар.Пликчето се поставя директно в касетата с отпадна вода на тоалетната. Разтваря се напълно и предпазва от появата на неприятни миризми. При нормална употреба едно с..
42.00 лв.
Цена с ДДС:35.00 лв.
Смазочен силиконов спрей Thetford Seal Lubricant 200 мл
със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 61425
Силиконов спрей за защита и смазване на уплътнения, ключалки, панти, сенници, велосипеди и др. Идеален за смазване на уплътненията на тоалетната и е абсолютно безопасен за употреба.Използва се 2-3 пъти годишно.Смазва и предпазва тоалетните уплътнения от изсъхване и напукванеБезопасен за използване в..
14.00 лв.
Цена с ДДС:11.67 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 30216AK
Удобството на спрея, съчетано с розовата сила на добавката Aqua Rinse!Искате да използвате добавката Aqua Rinse Concentrated за приятно ухаещо и лесно изплакване на тоалетната, но водата е свързана към централния резервоар? Ние ви предлагаме решението! Използвайте Aqua Rinse Spray!Продукт за тоалетн..
14.00 лв.
Цена с ДДС:11.67 лв.
Показани 1 от 12 | 13 (2 Страници)

Препаратите за химическа тоалетна са задължителен елемент от комфортното пътуване на всеки номад, притежаващ каравана или кемпер. Но знаем ли как да ги подбираме и използваме правилно и безопасно?

Независимо дали потегляме пролетта, лятото, есента или зимата, препаратите за химическа тоалетна са интегрална част от списъка със задължителни пособия, които къмпингуващите трябва да предвидят в багажа си. Какво обаче ги прави толкова специални?

 

Препарати за химическа тоалетна 1 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Препарати за химическа тоалетна >> Купете сега от NOMAD

Защо са необходими препарати за химическа тоалетна в нашите кемпери и каравани?

Погледнато строго рационално, безапелационните предимства на препаратите за химическа тоалетна се изразяват в елиминиране на лошите миризми, консервиране или пълно разтваряне на биологичния отпадък, както и поддържане на изрядна хигиена и свежест в кемперите и караваните.

Но няма как да не споменем, че извън битовия аспект, чистотата и удобството, за които допринасят препаратите за химическа тоалетна, играят фундаментална роля и за това дали ще отчетем едно пътуване като цялостно успешно, или не.

Затова инвестицията в работещи препарати за химическа тоалетна е предпоставка за нашето общо удовлетворение от къмпингуването. Още повече че нерядко чувстваме мобилните ни домове като наши деца на колела и ги считаме за членове на домакинството, които сами по себе си заслужават най-нежната и деликатна възможна грижа.

Кои са най-ефективните марки препарати за химическа тоалетна в караваните и кемперите?

Дългогодишният колективен опит, който екипът на NOMAD продължава да трупа и към днешна дата, показва две конкретни марки, които са доказани пазарни лидери при производството на препарати за химическа тоалетна. 

Селектираните от нас брандове, създаващи препарати за химическа тоалетна, не само че покриват всички минимални критерии за функционалност и високо ниво на хигиена, но и допринасят със значителна добавена стойност за крайния потребител. 

Тя се изразява както в наличието на гама с огромно разнообразие от препарати за химическа тоалетна с множество консистенции, форми и аромати, така и в прецизно подбран химически състав и дори възможност за закупуване на еко алтернативи, които щадят околната среда от замърсявания.

 

Препарати за химическа тоалетна 2  >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Препарати за химическа тоалетна Thetford >> Купете сега от NOMAD

Препарати за химическа тоалетна Thetford

Thetford е американска компания, която за пръв път стъпва на европейския пазар през далечната 1971 година, когато повечето от нас дори не са знаели за съществуването на кемпери и каравани, какво остава за специализирани препарати за химическа тоалетна.

В продължение на десетилетия, Thetford неуморно продължава се утвърждава като марка еталон за производството на иновативни аксесоари за баня, тоалетна и кухня в мобилните домове. И докато при кухните за кемпери и каравани фокусът е ограничен и тясно свързан с разработката на електрически котлони, печки, фурни и хладилници, то в санитарната част и препаратите за химическа тоалетна се крие истинската сила на бранда.

Името на Thetford се свързва със създаването и дистрибуцията на десетки видове препарати за химическа тоалетна под формата на концентрирани течности и сашета с различни предназначения. 

Номенклатурата на марката включва многообразни алтернативи за почистване както на отпадния резервоар в самата преносима тоалетна, така и на този в същинските кемпери и каравани, ако използвате вграден, а не мобилен модел. Не е пропуснат и секторът за чиста вода, който също има нужда от периодично освежаване и почистване чрез съответните препарати за химическа тоалетна.

Какви препарати за химическа тоалетна от марка Thetford препоръчваме да задължително да имате в кемпера и караваната? Разберете от следващата точка на нашия практически наръчник, както и видеото в края.

Препарати за химическа тоалетна Dometic

Dometic е следващата американска фирма, която заема своето заслужено високо място, що се отнася до снабдяването ни с препарати за химическа тоалетна в кемпери и каравани. 

За разлика от Thetford, които са доста по-таргетирани като бранд и предлагат решения за конкретни системи и помещения (в частност препаратите за химическа тоалетна), продуктовите предложения на Dometic са доста по-разнообразни, като включват тенти, инвертори, щори, прозорци, мобилни кухни и много други.

В областта на препаратите за химическа тоалетна, Dometic има няколко определени водещи продукта, които се ползват с висока оценка от както от дългогодишните, така и от не толкова опитните къмпингари. Това са сашетата от серията “Dometic PowerCare” и еко вариантът “Dometic GreenCare”, които могат да бъдат открити в различни разфасовки откъм брой в кутия.

Естествено, съществуват и други вариации на препарати за химическа тоалетна с марка Dometic, които също са доста удобни за ползване и постепенно ще бъдат добавяни към номенклатурата ни.

Какви препарати за химическа тоалетна и аксесоари задължително трябва да вземем, докато къмпингуваме с кемпери и каравани?

На всеки номад в нужда препоръчваме да се придържа към следния списък от препарати за химическа тоалетна за поддържане на високо ниво на чистота и хигиена в санитарните помещения на кемперите и караваните.

 

Препарати за химическа тоалетна 3  >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Препарати за химическа тоалетна - различни видове >> Купете сега от NOMAD

Препарати за химическа тоалетна под формата на сашета или течност за отпадния резервоар

Сашетата или течните им аналози са най-необходимите препарати за химическа тоалетна, с които да се сдобиете на първо време. Те се поставят директно в отпадната касета и служат за консервиране и разграждане на биологичните остатъци, както и за бързо и ефикасно елиминиране на отпадните миризми.

Като начална точка при подбора на препарати за химическа тоалетна можете да заложите на класическия вариант концентрирана течност от марка Thetford или алтернативите му с аромат на лавандула и евкалипт. Ако предпочитате сашета, препоръчваме Thetford Aqua Kem Blue Sachets или някое от предложенията на Dometic. За по-добро опазване на околната среда пробвайте и един от най-щадящите препарати за химическа тоалетна Thetford Aqua Kem Green concentrated.

Сашетата като форми на препарати за химическа тоалетна са по-подходящи за дълъг път, а течните алтернативи: за относително кратки визити на екзотични места, където можете да контролирате по-прецизно дозата.

Препарати за химическа тоалетна, добавки за дезинфекция и ароматизиране на чистата вода и пластмасовото покритие

Секторът с чиста вода също има нужда от адекватно и ефективно дезинфекциране, както и от премахване на варовика. Естествено, всичко е постижимо, когато имаш под ръка подходящи препарати за химическа тоалетна.

За тази цел препоръчваме спрей Thetford Aqua Rinse, благодарение на който можете да почистите с лекота всички пластмасови и керамични части на различните модели тоалетни. А с течната добавка Thetford Aqua Rinse, която е един от най-универсалните препарати за химическа тоалетна, които се ползват за чистата вода, ще се радвате на свежест и приятен аромат за дълъг период от време. 

Алтернативен и абсолютно безвреден препарат за химическа тоалетна, и в частност почистване на нейната пластмаса, който може да се ползва и банята, е Thetford Bathroom Cleaner.

Препарат за химическа тоалетна и почистване на отпадния резервоар на кемпера или караваната, ако сте с вграден модел

По резервоарите също се натрупват мръсотия и неприятна миризма, които следва да бъдат отстранени с една измежду множеството вариации на препарати за химическа тоалетна. За това помагат химикалите, които имат отношение към цялостното дезинфекциране на канализацията в кемперите и караваните, а именно Thetford Grey Water Fresh и Thetford Duo Tank Cleaner.

Имайте предвид, че конкретните препарати за химическа тоалетна са доста силни и не са подходящи за ежедневна употреба, а по-скоро за профилактика през няколко месеца.

Специална бързоразградима тоалетна хартия за къмпингуване като необичаен “препарат за химическа тоалетна”

По време на къмпингуване е добре да използваме лесноразградима хартия, която не е точно част от списъка с препарати за химическа тоалетна, но пък си е необходима. Тя предотвратява успешно запушването на резервоара и появата на механични дефекти. Чудесна алтернатива е Thetford Aqua Soft (4 ролки), която се отличава и с мекота и икономичност.

Казано накратко, препаратите за химическа тоалетна са обширна материя, която трудно може да бъде обхваната в текстова форма. Но няма страшно!

Научете още сега в повече детайли как се използват различните видове препарати за химическа тоалетна от видеото по-долу. Ако ви хареса и го намирате за полезно, абонирайте се за YouTube канала ни : ).

 

Успех с препаратите за химическа тоалетна и безаварийни пътувания, номади!

---

Защо са необходими препарати за химическа тоалетна в нашите кемпери и каравани?

Кои са най-ефективните марки препарати за химическа тоалетна в караваните и кемперите?

Препарати за химическа тоалетна Thetford

Препарати за химическа тоалетна Dometic

Какви препарати за химическа тоалетна и аксесоари задължително трябва да вземем, докато къмпингуваме с кемпери и каравани?

Препарати за химическа тоалетна под формата на сашета или течност за отпадния резервоар

Препарати за химическа тоалетна, добавки за дезинфекция и ароматизиране на чистата вода и пластмасовото покритие

Препарат за химическа тоалетна и почистване на отпадния резервоар на кемпера или караваната, ако сте с вграден модел 

Специална бързоразградима тоалетна хартия за къмпингуване като необичаен “препарат за химическа тоалетна”