Меню
Количка

Защита против измръзване в каравани и кемпери

Производител: Truma Кат.#: 721808
Дренажен предпазен клапан, който може да работи без ток. Автоматично изпразва бойлера през дренажна връзка, когато температурата падне до около 3°C и възникне опасност от замръзване.Дренажните клапани могат да бъдат монтирани между или в края на водопроводната тръба, стига налягането в системата да ..
350.00 лв.
Цена с ДДС:291.67 лв.
Производител: Truma Кат.#: 721912
Воден комплект "FrostControl TB", включващ изпускателен клапан и ъглови връзки за водни маркучи с диаметър Ø 10 mm...
335.00 лв.
Цена с ДДС:279.17 лв.
Производител: Truma Кат.#: 721807
Воден комплект "FrostControl TB"Позволява пълно източване на водата, което  предотвратява риска от замръзване и спукване на маркуча.FrostControl има допълнителен температурен мониторинг срещу повреда от замръзване, чрез автоматично включване при 3 ° C  и автоматично изключване при 7 ° C.Ус..
325.00 лв.
Цена с ДДС:270.83 лв.
Производител: LILIE Кат.#: 62410
Антифриз Lilie е удобно, безопасно и рентабилно решение за зазимяване на системите за питейна и прясна вода без допълнителен разход на енергия. Без премахване на компоненти и трудоемко източване на питейната вода, тоалетните и охладителните системи в лодки и мобилни къщи. Нетоксичен, без мирис и ..
58.00 лв.
Цена с ДДС:48.33 лв.
Производител: Carysan Кат.#: 9960274
Дренаж зимен против препълване, 4,4 см Цвят: черно/червено Дължина - 31 см Диаметър - 4,4 см..
28.00 лв.
Цена с ДДС:23.33 лв.
Производител: LILIE Кат.#: 61230
Предотвратява замръзване на подови резервоари за вода. Вграденият термостат включва електрическо отопление на резервоара, когато температурата падне под +5°C. За свързване към 12 V. Консумация приблизително 4 A. Изработен от неръждаема стомана с месингова гайка и уплътнение, със защита от прегря..
160.00 лв.
Цена с ДДС:133.33 лв.
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)

Защитата против измръзване през зимните сезони е много важна за всеки един кемпер или каравана. Това е интегрална стъпка в подготовката на всеки един мобилен дом за периода на относителна неактивност, който му предстои. 

В конкретната категория можете да намерите утвърдени предложения в тази област на международната марка Truma, които ще ви вдъхнат равнището на сигурност, надеждност и комфорт, от което се нуждаете. Благодарение на функционалността за автоматичното отчитане на температурата на околната среда, те гарантират правилното оттичане на водата при поява на неблагоприятни условия.

Защо ни е необходима защита против измръзване за кемпери и каравани?

В най-общия случай, що се отнася до водната система, трябва да подсигурим, че течността е изцяло напуснала маркучите, резервоарите, помпите и всички останали нейни елементи. Ако това условие не е налице, то рискът от нейното замръзване под влиянието на зимните температури се повишава неимоверно. 

Негативните последици от измръзване съвсем не са за пренебрегване. Най-застрашени от подобно явление са тръбите, поради простия факт, че при вледеняване водата се разширява и докато те са пригодени за известно натоварване от подобен характер, ако в системата е останало прекалено голямо количество вода, повишеният обем може да доведе до спукване и други сходни механични повреди. Същото може да споходи и водните ни контейнери.

Как функционира защитата против измръзване за кемпери и каравани?

На база на горното обяснение, не е изненада, че защитите срещу измръзване на водата през студените месеци функционира на дренажен принцип. С други думи, в общия случай представлява специализирано помпено приспособление с клапани и връзки, което ни помага да отстраним водата дори и от най-труднодостъпните кътчета на водната инсталация.

В какви случаи е добре да извършим профилактична защита против замръзване?

Ситуациите, в които можете да предприемете превантивни предпазни действия спрямо вашите кемпер или каравана, най-общо са следните:

  • Преди планирани дълги периоди на неактивност на мобилните домове;

  • През зимните месеци;

  • При продължителен престой в местности с минусов климат.

Как можем да спомогнем за предотвратяването на измръзване на оборудването в кемперите и караваните?

Освен подходящи дренажни комплекти за източване на водата, препоръчително е да помислим и за добрата изолация на превозните средства, която е инвестиция, многократно отплащаща се в бъдещето. 

В допълнение, алтернативно може да използвате специализирана антифризна течност за кемпери и каравани, която да влеете в дренажната система с цел постигане на по-добро равнище на защита.

И накрая, разтоварете целия излишен багаж от кемперите и караваните. По този начин определено ще им помогнете да понесат по-добре минусовите температури и дългите периоди на неактивност зимните месеци.