Меню
Количка

Химически тоалетни

Производител: Thetford Кат.#: 671101
Тоалетна C 402 X е със собствен резервоар за вода 15 литра. и е най-високото ниво на комфорт на пазара. Тя е лека, висококачествена и издръжлива. Тиха, но мощна система за измиване, лесна и удобна за изпразване. Подвижният резервоар за събиране на отпадъци я прави най-доброто санитарно решение за ва..
1,786.00 лв.
Цена с ДДС:1,488.33 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 9931545
Удобна, практична и здрава преносима тоалетна, която не се нуждае от свързване към водопровод и канализация.Параметри: Казанче за вода: 15л Отпаден резервоар: 21л Тегло: 3.8кг Размери: 41х38х43см Позиция на сядане: 41см За повече информация, разгледайте цялата ни категория относно химическа тоа..
220.00 лв. 242.00 лв.
Цена с ДДС:183.33 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 92820
Удобна, практична и здрава преносима тоалетна, която не се нуждае от свързване към водопровод и канализация. Параметри: Казанче за вода: 15л Отпаден резервоар: 21л Тегло: 4кг Размери: 41х38х43см Позиция на сядане: 41см Датчик за нивото на отпадния резервоар За повече информация, разгледа..
270.00 лв. 291.00 лв.
Цена с ДДС:225.00 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 2334062
Thetford предлага на купувачите на употребявани кемпери или каравани прост и икономичен начин за превръщане на касетата в нова. Или просто добавете втора касета за по-дълга автономност. Комлекта включва касета за химическа тоалетна и седалка. За повече информация, разгледайте цялата ни категория за..
400.00 лв. 438.00 лв.
Цена с ДДС:333.33 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 9930366
Thetford предлага на купувачите на употребявани кемпери или каравани прост и икономичен начин за превръщане на касетата в нова. Или просто добавете втора касета за по-дълга автономност. Комлекта включва касета за химическа тоалетна и седалка За повече информация, разгледайте цялата ни категория..
400.00 лв. 438.00 лв.
Цена с ДДС:333.33 лв.
Производител: SOG Кат.#: 662345
Комплект за обезвъздушаване SOG тип B, със специално разработен вентилатор за изсмукване 12 V / 0,43 W. Той изсмуква неприятните миризми и ги отвежда през филтър с активен въглен навън. Използването на химикали става излишно. Лесен монтаж на всички тоалетни Thetford. Доставя се с всички аксесоари и ..
408.00 лв.
Цена с ДДС:340.00 лв.
Комплект за вентилация SOG тип B
със заявка
Производител: SOG Кат.#: 66222
Комплект за обезвъздушаване SOG тип B, със специално разработен вентилатор за изсмукване 12 V / 0,43 W. Той изсмуква неприятните миризми и ги отвежда през филтър с активен въглен навън. Използването на химикали става излишно. Лесен монтаж на всички тоалетни Thetford. Доставя се с всички аксесоари и ..
398.00 лв.
Цена с ДДС:331.67 лв.
Производител: SOG Кат.#: 66218
Комплект за обезвъздушаване SOG тип B, със специално разработен вентилатор за изсмукване 12 V / 0,43 W. Той изсмуква неприятните миризми и ги отвежда през филтър с активен въглен навън. Използването на химикали става излишно. Лесен монтаж на всички тоалетни Thetford. Доставя се с всички аксесоари и ..
398.00 лв.
Цена с ДДС:331.67 лв.
Капак 365 x 296мм, пластмаса, бял
със заявка
Производител: Reimo Кат.#: 30045
За касета Porta Potti.Изрязаната ламарина се поставя в рамката на капака. Запазва се външният вид на автомобила. Вътрешната пластмасова рамка създава добър преход към интериора. Здрава ключалка с 2 защитни ключа. За всички дебелини на стените...
193.00 лв.
Цена с ДДС:160.83 лв.
Капак за касета Thetford 3, бял
със заявка
Производител: Thetford Кат.#: 661501
Детайлна информация: Може да се монтира на ръба или напречно С рамка на вратата за пълнене Заключване с 1x бутон и 1x дръжка за заключване За дебелини на стените от 23 до 39 мм..
190.00 лв.
Цена с ДДС:158.33 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 661481
Капак за касета Thetford 5, бял...
245.00 лв.
Цена с ДДС:204.17 лв.
Производител: Thetford Кат.#: 67119
Магнитен бутон за врата 3, Thetford, черен Подходящ за всички превозни средства с външна обшивка от стоманена ламарина. Поддържа KLappe сигурно отворен, без да са необходими допълнителни сгъваеми държачи. С гумено покритие против надраскване...
23.50 лв.
Цена с ДДС:19.58 лв.
Показани 1 от 12 | 18 (2 Страници)

Всеки къмпингар, който цени удобството и комфорта си, има нужда от подходяща химическа тоалетна по време на път. И не че искаме да принизяваме иначе така възвишеното преживяване, докато се радваме на живота в нашите кемпери и каравани, но битовата страна на нещата определено не е за подценяване и следва да бъде обект на внимателно предварително планиране.

За да вземете информирано решение по тази толкова деликатна, но болна тема, решихме да ви запознаем в повече детайли с предимствата и недостатъците на една от най-често избираните опции по време на къмпинг, а именно добре познатата ни химическа тоалетна.

Какви характеристики се влагат в термина химическа тоалетна за кемпер или каравана?

Една стандартна химическа тоалетна има много приложения и функционалности, но за да не отегчаваме, ще се фокусираме единствено и само върху вариантите, подходящи за къмпингуване с кемпери и каравани, а именно малките и удобни разновидности на преносимата химическа тоалетна. 

Преносимата химическа тоалетна обикновено притежава прикрепена касета за отпадъци и резервоар за чиста вода, с традиционните тоалетна седалка, вътрешна част (купа) и капак. Химическа тоалетна от този тип е лека и компактна, което я прави подходяща за съхранение в кемпер или каравана, както и за последващо транспортиране.

Химическа тоалетна 1 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Химическа тоалетна >> Разгледай предложенията на онлайн магазин NOMAD

Как работи една стандартна преносима химическа тоалетна за кемпер или каравана?

Както вече споменахме, химическата тоалетна, предназначена за кемпер или каравана, има три основни части от функционална гледна точка: вътрешна част (купа, където попада субстанцията), касета за мръсна вода и резервоар за чиста вода. Отпадният компонент е разположен в долната част на конструкцията, а другият - в горната. Изплакването се задвижва чрез различен вид помпа. 

След като касетата на химическата тоалетна се напълни, е необходимо да бъде отстранена и изпразнена. За извършите процедурата, просто отделете секцията с отпадния резервоар и го изхвърлете в специализирана станция за отпадъци (или дори в нормална вградена тоалетна). 

Какви са основните параметри за избор на химическа тоалетна в кемпер или каравана?

Всеки от нас, който има нужда от химическа тоалетна в преносим вариант, който да ползва по време на пътешествия с кемпери и каравани, трябва да е поне минимално запознат със спецификациите ѝ, за да може да вземе правилно решение.

Основните параметри, по които да изберем химическа тоалетна, са:

 • Големината на химическата тоалетна - малка, средна или голяма;
 • Височината на седалката - за стандартните модели химическа тоалетна на пазара варира между 300мм и 450мм, като за двата най-популярни вида на утвърдения производител Thetford Porta Potti 165 и Porta Potti 365, тя е около 408мм;
 • Задвижващият механизъм на системата за изплакване на химическата тоалетна: помпа с бутало, мембранна помпа или електрическа връзка;
 • Наличие или неналичие на индикатор за ниво, сигнализиращ за необходимостта от изпразване на отпадния резервоар в една химическа тоалетна;
 • Капацитетът - обикновено химическата тоалетна е между 10 и 25 литра;
 • Теглото на химическата тоалетна - стандартните преносими мини модели, подходящи за къмпинг, са между 2 и 5 килограма.

Ако имате нужда от помощ и допълнителни разяснения относно стандартните спецификации на химическа тоалетна за къмпинг, позвънете на екипа ни, с радост ще ви съдействаме. Очакваме ви на телефон 0887 25 87 12 или имейл info@nomadservice.bg.

Химическа тоалетна 2 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Химическа тоалетна >> Избери своята още сега от онлайн магазин NOMAD

Какви са предимствата на преносимата химическа тоалетна пред вградената тоалетна, монтирана в кемпер или каравана?

Една от главните дилеми, пред които притежателите на кемпери или каравани се изправят, е дали да заложат на преносима химическа тоалетна, или вграден модел. 

Вградената тоалетна в кемпера или караваната е хубава опция, ако имате достатъчно място в жилищната част на превозното средство. Характеризира се с това, че касетата ѝ е вързана към отпадния резервоар на мобилния дом, респективно към цялата му водната система. А течността за изплакване се набавя от чистия резервоар с питейна вода.

Недостатъкът на вградените варианти в сравнение с преносимата химическа тоалетна са миризмите и склонността към препълване, като за първото могат частично да ви помогнат т.нар. SOG системи за вентилация, които консервират и създават вакуум в касетата, “принуждавайки” всички неприятни аромати да излязат навън. За второто, трябва да сте доста добре запознат със специално регламентираните за изпразване на касетата места, за да не изпаднете в неудобна ситуация.

Преносимата химическа тоалетна, от своя страна, има редица предимства, най-ключовите измежду които са:

Удобство и автономност - няма нужда да се съобразявате с външни обстоятелства, а можете да разполагате с функционална химическа тоалетна където и когато е необходимо;

 • Химическата тоалетна е лесна за ежедневна експлоатация, като не създава почти никакви технически проблеми по пътя;
 • Разумна цена - една стандартна и абсолютно функционална химическа тоалетна е в пъти по-евтина от вградените аналози;
 • Химическата тоалетна е перфектна за диво къмпингуване и по-дълго откъсване от цивилизацията;
 • Компактност и ниско тегло - химическата тоалетна не заема много място и почти не тежи, което е фундаментален плюс при пътувания с кемпери и каравани;
 • Химическата тоалетна използва минимално количество вода за работа;
 • Химическата тоалетна е изключително чиста, свежа и дълготрайна, стига да се поддържа правилно с подходящи препарати;
 • Имате огромен избор от модели преносима химическа тоалетна, като най-разпространени сред къмпинг обществото в България са именно вече споменатите предложения на Thetford: Porta Potti 165 и Porta Potti 365.

Като всеки къмпинг аксесоар, и преносимата химическа тоалетна имат дребни недостатъци. На първо място, отново се препоръчва да изпразвате отпадната им касета на специално регламентирани за целта места. В допълнение, трябва да помислите сериозно върху избора на правилните препарати за поддръжката им, които не само биха удължили живота на една химическа тоалетна, но и биха били екологични и безопасни за околната среда.

Химическа тоалетна 3 >> Качествено и достъпно оборудване от онлайн магазин NOMAD
Химическа тоалетна >> Надеждният избор от онлайн магазин NOMAD

Къде намира приложение преносимата химическа тоалетна, освен при пътувания с кемпери и каравани?

Оказва се, че преносимата химическа тоалетна е доста мултифункционално приспособление. Освен по време на къмпинг и пътувания с кемпери и каравани, тя може да се ползва и за домашни цели, по медицински причини например. Ако пък искате да изградите отличителен възпитателен стил и да изпъкнете с креативност, като нищо можете да ползвате наличната под ръка химическа тоалетна, за да обучите детето си да ползва нормална такава.

Дори и да не сте къмпингар, цената е такава, че можете да си позволите да имате една компактна химическа тоалетна на ваше разположение, в случай че ви се наложи да посетите някой отдалечен регион, в който няма канализация, или просто ви предстои дълъг път с деца и искате да сте една идея по-независими.

Какъвто и да е случаят, искрено вярваме, че една химическа тоалетна само би помогнала. Мнозина измежду нас са склонни да пренебрегват битовата страна на пътуванията и да наблягат основно на романтиката, но чистата истина е, че никоя красота не е пълна без комфорт. И никоя почивка не може да бъде изживяна пълноценно, ако постоянно мислим за практическата ѝ страна и дълбаем в различни битови неудобства.

Затова, номади, направете правилния избор и пътувайте удобно според предпочитанията си, независимо дали разчитате на преносима химическа тоалетна, или модел за вграждане. И не забравяйте - ние сме на ваше разположение, за да окажем необходимото съдействие при нужда от повече информация.

---