Меню
Количка

Соларни сетове за каравани и кемпери

Соларен сет с два панела 110W
-2 % със заявка
Кат.#: NMDSOLSET2
Соларните сетове са прекрасна алтернатива за допълнителен източник на енергия, който да монтираме в кемперите и караваните си, за да ги направим по-независими и функционални.Сетът включва:2 броя монокристален фотоволтаичен модул 110 Wp;2 комплекта профили за соларни панели, ъглови ABS;1 брой двойна ..
930.00 лв. 950.00 лв.
Цена с ДДС:775.00 лв.
Соларен сет с един панел 110W
-4 % със заявка
Кат.#: NMDSOLSET1
Соларните сетове са прекрасна алтернатива за допълнителен източник на енергия, който да монтираме в кемперите и караваните си, за да ги направим по-независими и функционални.Сетът включва:1 брой монокристален фотоволтаичен модул 110 Wp;1 комплект профили за соларни панели, ъглови ABS;1 брой единична..
430.00 лв. 450.00 лв.
Цена с ДДС:358.33 лв.
Соларен сет с два панела 110W и акумулатор
-1 % със заявка
Кат.#: NMDSOLSET5
Соларните сетове са прекрасна алтернатива за допълнителен източник на енергия, който да монтираме в кемперите и караваните си, за да ги направим по-независими и функционални.Сетът включва:1 брой литиево-йонен фосфатен акумулатор LiFePO4 12V/100Аh, с LED дисплей;2 броя монокристален фотоволтаичен мод..
2,400.00 лв. 2,420.00 лв.
Цена с ДДС:2,000.00 лв.
Соларен сет с два панела 110W и инвертор
-1 % със заявка
Кат.#: NMDSOLSET7
Соларните сетове са прекрасна алтернатива за допълнителен източник на енергия, който да монтираме в кемперите и караваните си, за да ги направим по-независими и функционални.Сетът включва:1 брой инвертор синусоиден EDECOA 1500W/3000W, 12V/230V LCD, 2xUSB;2 броя монокристален фотоволтаичен модул 110 ..
1,580.00 лв. 1,600.00 лв.
Цена с ДДС:1,316.67 лв.
Соларен сет с два панела 110W, инвертор и акумулатор
-1 % със заявка
Кат.#: NMDSOLSET9
Соларните сетове са прекрасна алтернатива за допълнителен източник на енергия, който да монтираме в кемперите и караваните си, за да ги направим по-независими и функционални.Сетът включва:1 брой литиево-йонен фосфатен акумулатор LiFePO4 12V/100Аh, с LED дисплей;1 брой инвертор синусоиден EDECOA 1500..
3,050.00 лв. 3,080.00 лв.
Цена с ДДС:2,541.67 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Защо да инсталираме соларна система в кемперите и караваните?

Електричество в мобилните домове е изключително деликатна тема. То може да бъде набавено освен чрез стандартни източници като генератори или станции за зареждане и чрез алтернативни такива. Най-популярни и предпочитани сред тях са соларните панели, които притежават определена мощност и са идеален допълнителен независим източник на заряд. Фотоволтаиците улавят слънчева енергия, чието равнище може да се наблюдава и управлява с помощта на специализирани контролери и дисплеи. По-големите кемпери и каравани изискват повече, по-големи, по-мощни панели или и трите характеристики, събрани заедно.

Енергията от соларната система по правило се съхранява в акумулатора, следователно първоначалният ѝ тип е DC. С помощта на устройство, наречено инвертор обаче, тя може да се превърне в AC и да захрани безпроблемно уреди като хладилник и микровълнова, традиционно работещи на 220-230V. 

Любопитно е да се отбележи, че обратният процес, а именно превръщане на AC в DC, се осъществява от сходно устройство, наречено конвертор (преобразувател). Присъствието и на двата уреда е важно, защото позволява на енергията да се трансформира по начина, по който ни е необходим, и да контролираме по-добре разхода ѝ от различните източници (акумулатор и генератор).

Как да изберем правилната соларна система за кемпери и каравани?

Компонентите за изграждане на подходяща соларна система следва да се подберат според енергийните нужди на домакинството, което ще пребивава в кемпера или караваната. 

Ще се радваме да ви дадем съвет как да проектирате и реализирате идеалната инсталация, която съответства в максимална степен на вижданията ви и на възможностите на мобилния дом. Можете да разгледате и готовите окомплектовки по-горе, за да се вдъхновите и заредите с идеи. Имайте предвид, че предложенията са само ориентировъчни и всеки един компонент би могъл да бъде заменен спрямо индивидуалните ви предпочитания, като при запитване ще получите актуализирана цена на сета.

Ако имате конкретни въпроси, на които бихте желали да получите отговор на момента, можете да се свържете с техническия ни екип за консултация. Щастливи сме, ако можем да спомогнем за това да бъдете енергийно независими и оптимално обезпечени по време на пътуванията си с кемпери и каравани.