Меню
Количка

Прозорци и люкове за каравани и кемпери

Производител: Carbest Кат.#: 31895
Прозорец на панти RW Compact  с акрилно оцветяване.  Висококачествена черна алуминива рамкаПлосък, тониран двоен акрилен стъклопакетЗа дебелини на стените от 30 до 32 ммВъншни размери: 928 x 4478 мм (Ш х В) Размери на монтажния отвор: 900 x 450 мм (Ш x В) Размери на стъклото: 840 x..
638.80 лв.
Цена с ДДС:532.33 лв.
Производител: Carbest Кат.#: 318951
Комарник и щора RW CompactAлуминива рамкаЗатъмнителна щораМрежа против насекомиПлисирана щора тип пчелна пита..
273.00 лв.
Цена с ДДС:227.50 лв.
Производител: Fiamma Кат.#: 36187
Вентилационната система е с LED индикация и се контролира с едно докосване. Мощен вентилатор, работещ на 5 скорости (3 за аерация и 2 за вентилация) с автоматично или ръчно управляван термостат - обмен ът на въздух става за секунди. Особено подходящ за тоалетни. С две мрежи против комари. Аеродинам..
667.00 лв.
Цена с ДДС:555.83 лв.
Производител: Fiamma Кат.#: 360834
Комплект Turbo-Vent F ("Fiamma") с термостат. Технически параметри: Максимален въздушен пренос: 35 м3 / мин. Вентилатор: ø 30 cm. Номинално напрежение: 12 V (DC) Номинална мощност: 36 W Размери (Д х Ш х В): 400 × 400 × 150 мм..
500.00 лв.
Цена с ДДС:416.67 лв.
Производител: Fiamma Кат.#: 206/281
Комплектът Turbo-Vent F Premium ("Fiamma") е оборудван с сензорен блок за управление и термостат тип "Polar Control" . Технически параметри: Максимален въздушен пренос: 35 м3 / мин. Вентилатор: ø 30 cm. Номинално напрежение: 12 V (DC) Номинална мощност: 36 W Размери (Д х Ш х В): 400 × 400..
510.00 лв.
Цена с ДДС:425.00 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104117435
Ултра-компактен прозрачен люк специално предназначен за зоната на баня и тоалетна.Параметри: Оборудван с комарник и опционална затъмнителна щора Вариант с/без принудителна вентилация Максимален ъгъл на отваряне - 50 градуса Монтажен отвор: 28х28см Монтажен комплект не е включенЗа повече информац..
265.00 лв. 275.00 лв.
Цена с ДДС:220.83 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104116242
Компактен люк допускащ точното количество светлина в интериора. Параметри:Три позиции на отваряне: напълно отворен, наполвина отворен и позиция за лошо време Капак с двойно акрилно покритие Оборудван с комарник и затъмнителна щора Специално проектиран капак с аеродинамична форма Вариант с/без п..
350.00 лв. 360.00 лв.
Цена с ДДС:291.67 лв.
Производител: Carbest Кат.#: 31878
Люк Carbest без принудителна вентилация с LED осветление.Максимално отваряне до 60 см;Оборудван с комарник и затъмнителна щора;За покриви с височина 25-60 мм;Монтажен отвор: 70,2х50,2см..
868.50 лв.
Цена с ДДС:723.75 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104121200
С нов дизайн на капака, подобрена аеродинамика и намален шум. Три позиции на отваряне: напълно отворен, наполвина отворен и позиция за лошо време Капак с двойно акрилно покритие Оборудван с комарник и затъмнителна щора Цветна рамка на капака - бяла/сива Вариант на отваряне с дръжка или манивелаМонта..
1,300.00 лв. 1,325.60 лв.
Цена с ДДС:1,083.33 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104100235
Люкът Heki 2 придава повече светлина, страхотно усещане за пространствопо и позволява много добра вентилация. Монтажен отвор 65,5см х 96смОборудван с комарник и затъмнителна щора Прозрачен капак с двойно покритие Максимален ъгъл на отваряне 55 градуса Позиции на заключване - 3 Тегло 11кг.За повече..
1,600.00 лв. 1,660.00 лв.
Цена с ДДС:1,333.33 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104115635
За да се наслаждавате на изобилие от светлина и свеж въздух във вашия кемпер или каравана. Отваряне до желания ъгъл посредством вградена манивела Капак с двойно акрилно покритие Оборудван с комарник и затъмнителна щора Най-големия люк предлаган на пазара Максимален ъгъл на отваряне 70 градуса Мо..
2,665.00 лв. 2,690.00 лв.
Цена с ДДС:2,220.83 лв.
Производител: Dometic Кат.#: 9104120058
С нов дизайн на капака, подобрена аеродинамика и намален шум. Три позиции на отваряне: напълно отворен, наполвина отворен и позиция за лошо време Капак с двойно акрилно покритие Оборудван с комарник и затъмнителна щора Цветна рамка на капака - бяла/сива Вариант на отваряне с дръжка или манивела Мо..
1,308.00 лв. 1,325.00 лв.
Цена с ДДС:1,090.00 лв.
Показани 1 от 12 | 24 (2 Страници)

Люк за каравана или кемпер… Какъв по-романтичен аксесоар, който да отвори очите ви към нови хоризонти и да ви накара да не спирате да се взирате замечтано в безкрайното небе? И който носи светлина и комфорт, издигайки пътуванията ни до нови висоти.

Всеки собственик на мобилен дом трябва задължително да си има своя люк за каравана или кемпер, през който да вижда заобикалящия свят по начина, по който желае. А екипът на NOMAD е тук, за да помогне в направата на избора и вземането на най-оптималното решение спрямо ресурсите, с които разполагате.

Какви вариации на люк за каравана или кемпер съществуват? Как да изберем най-правилната измежду тях? Разберете от следващите редове.

Люк за каравана или кемпер 1 >> Качествено и достъпно оборудване за кемпери и каравани от онлайн магазин NOMAD
Люк за каравана или кемпер >> Разгледай предложенията на онлайн магазин NOMAD

Какво представлява люкът за каравана или кемпер?

Под понятието люк за каравана или кемпер разбираме по-функционална разновидност на прозореца, която се монтира на покрива на мобилния дом, за да пропуска повече естествена светлина във вътрешността. Обикновено притежава стилна рамка и множество допълнителни характеристики, най-важната измежду които е способността за вентилация и освежаване на въздуха в помещението.

Съществуват различни вариации на люк за каравана или кемпер, като аксесоарът се предлага в разнообразни форми и размери. Може да е направен от материали като акрил, поликарбонат или стъкло. 

Някои модели люк за каравана или кемпер са проектирани да бъдат фиксирани на място, докато други могат да се отварят или затварят, по този начин осигурявайки вентилация.

Необходим ли ни е люк за каравана или кемпер?

Люкът за каравана или кемпер е средство, което спомага за формирането на максимално удобни и приятни условия за живот във вътрешността на превозното средство. 

Той, заедно с прозорците, допринася за навлизането на естествена слънчева светлина, която се отразява позитивно на здравето, тонуса и настроението ни. В допълнение, люкът за каравана или кемпер е ненадминат способ за вентилация, раздвижване на въздуха и пълно проветряване на вътрешността на мобилните домове.

Люк за каравана или кемпер 2 >> Качествено и достъпно оборудване за кемпери и каравани от онлайн магазин NOMAD
Люк за каравана или кемпер >> Избери своят още сега от онлайн магазин NOMAD

Параметри при избора на люк за каравана или кемпер

Най-важните характеристики при подбора на люк за каравана или кемпер са следните:

 • Размер на люка за каравана или кемпер спрямо пространството на покрива - малък, голям или среден;

 • Размер на мобилния дом и количество светлина, което искаме да влиза във вътрешността;

 • Дебелина на покрива, за който е предназначен люкът за каравана или кемпер - има огромно значение за монтажа;

 • Цвят на люка за каравана или кемпер - важен е от гледна точка на индивидуалния усет за стил и естетиката на мобилния дом;

 • Брой позиции и ъгъл на отваряне;

 • Окомплектовка - включва ли допълнителни елементи като щора, комарник и други, които в противен случай трябва да се поръчат отделно;

 • Наличие или неналичие на допълнителни функции като вентилация, осветление и други.

По отношение на броя люкове за каравана или кемпер, които е необходимо да се монтират, то един е напълно достатъчен за по-малки мобилни домове. За по-големите е редно да се замислите за по-висока бройка, в зависимост от осветеността и нивото на вентилация, които желаете да постигнете за оптимален комфорт.

Необходима ли е редовна поддръжка на люка за каравана или кемпер?

За да сте сигурни, че вашият люк за каравана или кемпер ще издържи дълго време, е важно да извършвате редовна поддръжка. Това включва периодичното му почистване, за да се предотврати натрупването на мръсотия и отломки, проверка на уплътненията, за да се гарантира, че са водонепроницаеми, и проверка на механичната част за признаци на повреда или износване.

Колко струва един стандартен люк за каравана или кемпер?

Цената на различните модели люк за каравана или кемпер варира в зависимост от техния вид, размер, материал, окомплектовка и функционалности. Фиксираните алтернативи люк за каравана или кемпер обикновено са по-евтини от вентилираните. В допълнение, акрилните или поликарбонатните предложения за люк за каравана или кемпер обикновено са по-евтини от тези, направени от стъкло. 

Погледнато съвсем общо, един люк за каравана или кемпер би влязъл някъде в грубия интервал от 250 до 3000 лева.

Люк за каравана или кемпер 3 >> Качествено и достъпно оборудване за кемпери и каравани от онлайн магазин NOMAD
Люк за каравана или кемпер >> Надеждният избор от онлайн магазин NOMAD

Кои марки люк за каравана или кемпер са най-надеждни?

Люк за каравана или кемпер Dometic

Dometic е една от най-изявените марки за къмпинг оборудване в света. Въпреки по-високата относителна цена в сравнение с аналозите, тя си остава предпочитан избор на пътуващите, които държат на качеството и благонадеждността.

Най-разпространените в практиката модели люк за каравана или кемпер от каталога на Dometic са:

 • Люк за каравана или кемпер Micro Heki 28х28см Dometic;

 • Люк за каравана или кемпер Mini Heki Style 40х40см Dometic;

 • Люк за каравана или кемпер Midi Heki Style 70х50см Dometic;

 • Люк за каравана или кемпер Heki 2 65,5x96см Dometic.

Люк за каравана или кемпер Fiamma

Италианската Fiamma е по-бюджетното решение в контекста на избор измежду подходящи модели люк за каравана или кемпер. В същото време продуктите ѝ не отстъпват по функционалности на конкурентите си, давайки им възможност да се насладят на първокласно и стойностно преживяване.

Най-популярните вариации на люк за каравана или кемпер от номенклатурата на Fiamma са:

 • Люк за каравана или кемпер Vent F Pro 400x400mm с плисирана щора;

 • Люк за каравана или кемпер Turbo Vent 400x400mm с LED технология и пет скорости на вентилация;

 • Люк за каравана или кемпер MaxxFan Deluxe 400x400mm с допълнителна защита от дъжд и дистанционно управление.

Как да монтираме изцяло или само уплътним своя люк за каравана или кемпер?

Инсталацията на люк за каравана или кемпер обикновено е специфична задача, която може да включва дейности като рязане на покрив, залепване, уплътняване. Затова препоръчваме да се обърнете към квалифициран специалист.

Ако не сте професионалисти и нямате подходящи инструменти, препоръчваме да се свържете с екипа на сервиз NOMAD, който може да ви консултира за най-подходящ модел люк за каравана или кемпер, както и да ви го монтира след предварително запазен час.

Контакти:

 • Телефон - 0887 25 87 12;

 • Имейл - info@nomadservice.bg;

 • Физическа локация - град Пловдив.

В случай че люкът за каравана или кемпер просто се е поизносил с времето и се нуждае от допълнително уплътняване, можете да поръчате изпитаното в практиката лепило Sikaflex 521 UV, което е устойчиво на метеорологични условия и осигурява UV защита. Следвайте стриктно указанията за нанасянето, за да сте сигурни, че резултатът ще е максимален. 

Ако възникнат неясноти в процеса на работа по уплътняването, свържете се с нас на посочените по-горе контакти. За нас е удоволствие да бъдем полезни и да ви помагаме да си сбъдвате мечтите!

---

Какво представлява люкът за каравана или кемпер?

Необходим ли ни е люк за каравана или кемпер?

Параметри при избора на люк за каравана или кемпер

Необходима ли е редовна поддръжка на люка за каравана или кемпер?

Колко струва един стандартен люк за каравана или кемпер?

Кои марки люк за каравана или кемпер са най-надеждни?

Люк за каравана или кемпер Dometic

Люк за каравана или кемпер Fiamma 

Как да монтираме изцяло или само уплътним своя люк за каравана или кемпер?