Меню
Количка

Проекти

От теб идеята, от нас – конверсията!

Сервиз NOMAD е мястото, където ежедневно сбъдваме мечти, като превръщаме всякакви превозни средства в кемпери!
Малки бусове, големи бусове, камиони... Всяко нещо, което има потенциала да се трансформира в дом на колела е наш специалитет. Готови сме да реализираме най-смелите ви идеи според начина, по който си ги представяте и сме прецизни до последния детайл.

Тези проекти са едни от най-вълнуващите и наши любими, тъй като в тях влагаме много творчество, ентусиазъм и енергия, а крайният резултат винаги е без аналог.


Какви превозни средства могат да бъдат превърнати в кемпер?

Вариантите са много и зависят изцяло от нуждите и желанията ви.
В кемпери могат да бъдат превърнати както малки и големи бусове, така и камиони.

Преди да се спрете на конкретен модел, помислете добре от колко човека ще се ползва, за какви цели, с какви удобства трябва да разполага, и чак тогава преминете към покупката на превозното средство, което ще се превърне в бъдещия ви мобилен дом.

В практиката си сме работили по различни модели бусове – от по-малки модели, като Fiat Talento, през по-големи, като Peugeot BOXER, Mercedes Sprinter и IVECO Daily, та чак до камион Scania.

Естествено, ако не сте сигурни от какво точно имате нужда, винаги можете да се обърнете към нас за безплатен съвет и насоки.

Колко време отнема реализирането на такъв проект?

Конверсията не е лесен процес и като всяко хубаво нещо отнема време.
Екипът на сервиз NOMAD е създаден от професионалисти, които дават най-доброто от себе си ежедневно, за да отговорят на високите изисквания и очаквания на хората, които ни се доверяват.

Реализирането на проекта зависи както от сложността на заданието, така и от моментната ни ангажираност в сервиза, поради което нямаме точен отговор на този въпрос. В най-добрия случай може да отнеме приблизително 3 месеца.

Графикът ни се планира за месеци напред, така че ако обмисляте подобно начинание, съветваме ви да ни позвъните своевременно. Така ще можем да обсъдим всички подробности предварително и да реализираме проекта ви навреме.

Подсказваме ви, че краят на лятото е чудесен момент за стартирането на такъв проект, защото есента и зимата са периоди, в които пътуването е по-малко и съответно търпението ви за реализацията му - повече.
При всички случаи си предвидете достатъчно време, в което да имате спокойствието, че всичко ще се случи така, както си го представяте.

А докато вие обмисляте коя да е първата дестинация с бъдещия ви кемпер, ние ще го създаваме!

Колко струва това удоволствие?

Също като времето, цената зависи от много фактори и е строго индивидуална. 
Превръщането на бус в кемпер може да струва между 10 и 50 000 лв. (и повече, разбира се), като всичко е във вашите ръце. Можете да видите ориентировъчна и максимално точна разбивка на цената за конверсия на бус в кемпер, която сме направили тук
Диапазонът е толкова голям, защото трябва да се вземат предвид следните неща:

 • Имате или все още не сте закупили превозно средство?
 • В какво състояние е то?
 • От каква подготовка има нужда?
 • Какви инсталации ще бъдат монтирани – газова, водна, ел. инсталация?
 • Аудио/видео система? WiFi антена?
 • Ще има ли соларна система? Колко панели и какви?
 • Каква ще бъде настилката и облицовката на стените и тавана?
 • Колко и какви прозорци и люкове ще бъдат монтирани?
 • Баня и тоалетна?
 • Седалки и мебели?
 • Ще има ли уреди?
 • Кухня, легло, пейки?
 • Тента, стъпала?
 • Допълнителни екстри?

Както и сами се досещате, цената е много относително понятие и може да варира, спрямо желанията ви.
Много от нещата (уреди, тоалетна, мебели) могат да бъдат закупени както нови, така и втора употреба, а други да бъдат направени по поръчка, което предполага различни цени.
По същия начин стои и въпросът с видовете материали, с които ще се работи, частите и устройствата, които ще се монтират и инсталациите, които ще бъдат заложени.

Ние можем да направим както цялостна, така и частична конверсия – до етап, който е задоволителен за вас.

На разположение имаме и специализирани каталози с продукти от най-добрите производители на техника и оборудване за кемпери и каравани, но сме гъвкави в работата си и можем да монтираме ваше оборудване, ако разполагате с такова.

Всичко това ще бъде предварително обсъдено с колегите от техническия ни отдел, след което ще ви бъде изготвена индивидуална ценова оферта.

Запазете си час за консултация с нас на 0887258712 или ни опишете максимално подробно идеята си в имейл към info@nomadservice.bg и ние ще се свържем с вас!

Кой ни се довери?

Хората, които ежедневно ни се доверяват, са толкова различни и интересни посвоему, но ги свързва едно – любовта към свободата, пътуването и приключенията!

Един от най-добрите (смеем да наричаме) приятели на сервиз NOMAD е инфлуенсъра и любимка на много хора в социалните мрежи - Йоана YOKKO.


Тя е и най-интересният клиент, стъпвал в сервиза, тъй като дойде с желанието не просто да превърнем буса ѝ в кемпер, а да вземе активно участие в трансформацията му, като работи рамо до рамо с нас.

Само за няколко месеца с общи усилия успяхме да превърнем един обикновен Mercedes Sprinter в приказен дом на колела! Крайният резултат е наистина поразяващ и най-хубавото е, че процесът е заснет и можете да го гледате в нейния YouTube канал.
Под всяко едно видео се съдържа информация за вложените продукти и материали, като в последното ще откриете и крайната цена на цялостния проект. Работата ни в сервиз NOMAD и голяма част от проектите, които реализираме, можете да следите в нашия YouTube канал.
Там ежеседмично качваме интересни влогове и показваме как са устроени кемперите, които идват в сервиза и заслужават да бъдат разгледани, защото могат да ви вдъхновят за нови идеи.

Проект „Конверсия на IVECO Daily“

В галерията по-долу можете да разгледате снимки от конверсията на IVECO Daily – от ден първи до момента, в който притежателите му вече покоряват света с него.

Проектът е извършен изцяло в сервиз NOMAD и към днешна дата радва новите си собственици, които не спират да откриват вълнуващи места и се наслаждават на сигурността и спокойствието, които им носи това истинско бижу.А ти готов ли си да реализираме твоята мечта?

Свържи се с нас на на 0887258712 или ни пиши на info@nomadservice.bg

Пишете ни